آیا باید به طرفیت ورثه خریدار اثبات مالکیت و استرداد مازاد ملک در تصرف نامبرده را بدهم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۷۰ #92871893

با سلام
از وکلای محترم تقاضای راهنمایی دارم
مرحوم پدرم ملکی را به میزان معین به پسر عموی خود فروخته چون پسر عموی پدرم بیش از میزان معین تصرف نموده است پدرم اعتراض به ثبت نامبرده نموده که تاکنون بعد از هفتاد سال نتوانسته ملک مورد نظر را به ثبت برساند
اینجانب احدی از وراث پدرم قصد دارم دادخواست اثبات مالکیت و استرداد مازاد ملک مذکور را بنمایم
این ملک در مهریه مادر پدرم نیز بوده که با پدرم فروخته اند ملک دارای بنچاق و به ثبت نرسیده است آیا باید به طرفیت ورثه خریدار اثبات مالکیت و استرداد مازاد ملک در تصرف نامبرده را بدهم
ملک مذکور دارای پلاک کوبی در دفتر اظهار نامه اداره ثبت به نام پدرم است که در مهریه مادرش نیز بوده خریدار بعد از هفتاد سال بعلت همان اعتراض پدرم تا کنون نتوانسته ملک در تصرف خود را ثبت کند دادخواست باید به چه صورت و چگونه داده شود سپاسگزارم

مشاوره حقوقی اثبات مالکیت
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اثبات مالکیت از طریق همان بیع نامه موجود در نزدتان امکان پذیر می باشد و تقدیم دادخواست اثبات نیز بلااشکال بوده و حداکثر موجب قرار رد شده و شاید هم از سوی دادگاه مورد پذیرش قرار گیرد .
در مورد قسمت دوم سوال نیز با توجه به نداشتن سند رسمی ، تنها خواسته ای که برای شما امکانپذیر میباشد ، همان خواسته رفع تصرف از مازاد تملیکی است .

دادخواست اثبات مالکیت در اکثر دادگاهها غیر قابل استماع اعلام می شود چرا که اعتقاد این دادگاهها بر این است که اثبات مالکیت بر عهده خواهان بوده و در زمره دعاوی ترافعی که دادگاهها تکلیف به رسیدگی دارند محسوب نمی شود . از سوی دیگر به جای دادخواست استرداد ، باید دعوی رفع تصرف را اقامه نمایید چراکه امکان اخذ نتیجه بیشتر است .