برای درخواست و دریافت عین اجاره بهای دو دانگ خودم و هزینه ها, راه قانونی چیست؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۷۱ #92765368

در ملک موروثی تجاری وقفی ( سه دانگ وقف و سه دانگ ملک ) با دو خواهر و یک برادر, شریکم و مالک دو دانگ از کلیت مغازه هستم ,از برادر بزرگم بدلیل سکونتم در شهر دیگری تا ۱۵ ماه قبل و همچنین احترام عرفی, خواسته بودم کارهای مربوط به منافع مغازه(رسیدگی به کار مستاجر,سرکشی و دیگر امور...)را انجام دهد, ۱۵ماهه که در شهر زادگاهم ساکنم و با مستاجری که در مغازه فعال هست مخالفم ولی برادرم توجهی به نظر من نداره و الان هم دو ماهه که بمن هیچ مبلغی بابت اجاره پرداخت نشده(ضمنا بدلیل وقف مانه مجاز به اجاره دادن ملک هستیم و طبعا هیچ قراردادی با مستاجر نداریم .لطفا بفرمایید برای درخواست و دریافت عین اجاره بهای دودانگ خودم و هزینه هایی که تابحال برای ارسال اظهارنامه و مشاوره با کارشناس حقوقی داشتم, راه قانونی چیست و آیا امکان تخلیه مستاجر وجود داره یانه؟سپاسگزارم

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اول ، مطابق ماده ۴۹۹ قانون مدنی : "هر گاه متولی با ملاحظه صرفه وقف مال موقوفه را اجاره دهد اجاره به فوت او باطل نمیگردد . " طبق این ماده متولی اجازه اجاره دادن مال موقوفه را دارد .شما با مراجعه به متولی و کسب اجازه موقوفه را اجاره میدهید .ولیکن در خصوص منافع ماقبل از اجازه متولی محق در طلب است . بنابر این حق ناشی از عمل خلاف قانون قابل مطالبه نیست .دوم ، تفویض اختیارات به برادرتان جنبه عرفی داشته و برای عزل ایشان نیازی به مراجع قانونی نیست .