شکایت بعد از یکسال تصادف و ادعای اینکه برادرم بدون گواهینامه پشت ماشین بوده،آیا میتواند کاری کند که به ضرر من شود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۵۰ #92579243

با سلام من با ماشینم به یک موتور سوار زدم بعد از یک سال اومده از من شکایت کرده و میخواهد صحنه سازی کنه که من پشت ماشین نبودم و برادرم که گواهینامه نداره بوده ولی تو سیستم ثبت شده که من گواهی نامه داشتم و تایید شده است.
ما استشهاد نامه نوشتیم و پلیس نمیامد برای کروکی
ایا میتواند کاری کنه که به ضرر من تمام شود؟

مشاوره حقوقی تصادفات
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام . اثبات این موضوع که چه کسی راننده بوده بر عهده شاکی است . ضمن این که گزارش پلیس ۱۱۰ نیز موثر است . البته راننده بودن شما یا برادتان در حق شاکی تاثیری ندارد .

طبق اظهارات شما شکایت دروغین به نتیجه نخواهید رسید

اقرار ایشان برای خود و برادرش طبق قانون بیمه اجباری سال ۱۳۹۵ مسئولیت کیفری ایجاد خواهد کرد برابر ماده ۶۱ قانون بیمه اجباری که اشعار می‌دارد " هرکس با انجام اعمال متقلبانه مانند صحنه سازی صوری تصادف ، تعویض خودرو یا ایجاد خسارت عمدی، وجوهی را بابت خسارت دریافت کند به حبس تعزیری درجه ۶ و جزای نقدی معادل ۲ برابر وجوه دریافتی محکوم می شود. شروع به جرم مندرج در این ماده علاوه بر مجازات مقرر برای شروع به جرم در قانون مجازات اسلامی مستوجب جزای نقدی درجه ۵ است. همچنین طبق ماده ۶۲ همین قانون " هرگاه شخص برخلاف واقع خود را به عنوان راننده وسیله نقلیه مسبب حادثه معرفی کند به مجازات حبس درجه ۷ محکوم می شود، راننده نیز چنانچه در این امر تبانی کرده باشد به مجازات مذکور محکوم می‌شود.