میتوانم با تمکین نکردن نفقه را از او بگیرم؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۲۶۸ #92339635

من از تاریخی که از منزل زوج به منزل پدری امده ام درخواست نفقه کرده ام که ۱۷ ماه است . و او نیز درخواست تمکین داده اگر من تمکین نکنم کیتوانم نفقه این ۱۷ ماه را بگیرم .. و نفقه اینده را نمیخوام .. فقط این ۱۷ ماهه گذشته را میخواهم چون بچه من هم در این ۱۷ ماه بدنیا امده و او هیچ هزینه ایی برای زایمان پرداخت نکرده حتی نفقه کودک را هم نمیدهد .. ایذ من میتوانم با تمکین نکردن نفقه مود را از او بگیرم فقط و فقط ۱۷ ماهه گذشته را .. خواهشا راهنمایی کنید مرسی از تک تک شما

مشاوره حقوقی نفقه
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

نفقه گذشته قابل دریافت است

باسلام تاحکم قطعی الزام به تمکین صادرنشده است وزوجه ناشزه نباشد زوج باید نفقه را پرداخت نماید.

با درود تا اثبات شدن عدم تمکین یا نشوز و صدور حکم قطعی زوجه مستحق نفقه میباشد

درود بر شما
در صورت اثبات عدم تمکین و نشوز ، این امر در مورد نفقه معوقه تسری پیدا نمیکند .

به استناد ماده ۱۱۹۹ قانون مدنی نسبت به ۱۷ ماه گذشته فرزندتان علاوه بر نفقه معوقه، نفقه جاری نیز تعلق می گیرد.
اما نفقه معوقه نسبت به شما درصورتی که برای عدم تمکین دلیل قانونی، همچون خوف ضرر جانی، شرافتی و مالی و... وجود داشته باشد، مستدا به ماده ۱۱۰۶ قانون مدنی به شما تعلق می گیرد و الا ناشزه تلقی شده و بر اساس ماده ۱۱۰۸ نفقه ای به شما تعلق نمی گیرد.

تا زمانی که حکم الزام به تمکین و ناشزه بودن شما صادر نشود همسرتان ملزم به پرداخت نفقه خواهد بود

درود
تا زمانی که نشوز شما ثابت نشده مستحق نفقه هستید و نفقه فرزندتان نیز بر عهده پدر می باشد.