اثبات مالکیت جوی کشاورزی که در اثر مرور زمان عمومی شده

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۱ #92157437

با عرض سلام و وقت بخیر، در طرف دیگر گذر صحرایی که از کنار زمین کشاورزی ما می‌گذرد جوی آب عموم بوده ولی به دلیل مشکلاتی که داشته بعد از فوت پدربزرگم در حدود ۵۰ سال پیش، آب را به جوی کوچک زمین ما هدایت کردند و از آن به جای جوی آب عموم استفاده کردند که با رضایت کسی نبوده و دست نوشته‌ای ندارد و با گذر زمان کم‌کم تبدیل به جوی عموم شده و جوی بزرگ که طرف دیگر گذر صحرایی بود، چون بلا استفاده مانده بود توسط زمین کناری تصاحب شد و حالا فقط همین شخص از جوی زمین ما آب می‌برد و مردم دیگر از آن استفاده نمی‌کنند و مدعی است که این جوی عموم است و به ما اجازه تصاحب آن را نمی‌دهد. آیا من می‌توانم احیای حق کنم و این جوی را که روزی از زمین خودمان بوده تصاحب کنم؟

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود ، بلحاظ تخصصی بودن موضوع بهتر است از شورای حل اختلاف دادخواست تامین دلیل با ارجاع به کارشناس رسمی دادگستری رشته کشاورزی جهت ثبت وضعیت باستناد نقشه هوایی قدیمی مطرح نمایید تا ادعای خودتان را از این طریق اثبات نمایید سپس تقاضای اعاده وضع به حال سابق مطرح نمایید

سلام مادام که جوی قابل استفاده است امکان تصاحب ندارد .

با سلام
مستند به ماده ۹۷ قانون مدنی و با عنایت به سابقه طولانی برداشت آب توسط ایشان، اعاده به وضع سابق که مدعی آن هستید بعید به نظر می رسد.

با سلام با توجه به سابقه طولانی در استفاده از آب توسط همسایه به نظر می رسد برای ایشان حق ارتفاق ایجاد شده است و نهر عمومی است.