ایا او بدون اجازه سایر مالکین میتوانند نسبت به ساخت حمام در اتاق خود اقدام کنند؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۴۳۱ #92074821

ما سه نفر هستیم دارای یک خانه مشاع که متاسفانه سهم هر کس در مبایعه نامه مشخص نشده است و هر کدام در یک اتاق به صورت توافقی در ان زندگی میکنیم. یکی از مالکین زن مسن ۸۰ ساله ای هستند. ایا او بدون اجازه سایر مالکین میتوانند نسبت به ساخت حمام و سرویس بهداشتی در اتاق خود اقدام کنند؟

مشاوره حقوقی ملکی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

به نظر میرسد توافقی ملک را تقسیم نموده اید لذا بلااشکال است

سلام
در ملک مشاعی هر گونه دخل و تصرفی باید با نظر تمام شرکا باشد و هیچ یک از آنها حق ندارد به بهانه ی اینکه بخشی از ملک در تصرف او میباشد اقدام به تغییر و تحول در آن نماید.

سلام با توجه به اینکه اعلام داشتید هر کدام در یکی از اتاق ها زندگی می کنید به نظر عملا در واقع شما اقدام به افراز نموده اید و لذا اقدام ایشان فاقدایراد قانونی است

بسمه تعالی : فرض سوال مذکور ، خیر نمیتواند چون در حالت مشاع بودن همگی در جز به جز شریک هستید و صرفا با رضایت بقیه میتواند .. اما اگر به توافق رسیدید و قبول کردید که هر کدام در کدام قسمت بصورت مجزا بهره ببرید فقط در صورت ایجاد مزاحمت برای بقیه میتوان جلوگیری نمود زیرا با قبول قسمت تفکیکی و ایحاد حمام در قسمت تفکیکی مانعی ندارد .. بطور مثال در یک آپارتمان در نظر بگیرید که در داخل هر آپارتمان مالکین حق تعمییر و تعبیه در قسمت اختصاصی دارند اما در قسمتهای مشاعی چون تفکیک پذیر نیست نمیتوان تغییر یا تصرفی نمود .. خال در یک سطخ عرضی توافق نمودید که هر کدام صاحب مقداری ازملک را بطور اختصاصی مورداستفاده قرار دهید لذا هر گونه تغییری در قسمت اختصاصی بلامانع است مگر بر خلافقوانین شهرداری باشد که اگر اضافه به بنا نشده باشد از نظر متراژ آنهم مشکلی ندارد ...

چون ملک مشاع هست لذا رضایت تمامی مالکین دیگر الزامی هست وبدون رضایت آنها نمیتواند کاری بکند .

رضایت تمام شرکا در مال مشاع شرط تصرف و یا تغییر است.

با سلام ووقت بخیر
خیر چون مشاع است باید رضایت سایرشرکا می باشد .