رای به الزام پرداخت هزینه دادرسی توسط ورثه؛ خلاف اصل ۴۰ قانون اساسی و قاعده لاضرر نیست؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۵۰۸ #91986693

وصی از محل ثلث موصی در یک وصیت نامه تنفیذ شده اقدام به فروش مال غیر منقول با عقد مبایعه نامه به خریدار نموده است. مال مذکور سند رسمی بنام موصی دارد.توافق شد که بخشی از وجه هنگام وقوع عقد و الباقی پس از صدور سند در دفترخانه پرداخت شود. تعدادی از ورثه بلحاظ زندگی در شهر دیگر و عدم ارتباط با وصی از موضوع معامله بی اطلاع بودند. خریدار نیز بدون انکه در ابتدا به ورثه مراجعه و از انها بخواهد در دفترخانه سند را بنام وی انتقال دهند اقدام به ارائه دادخواست الزام کلیه ورثه به تنظیم سند رسمی و مطالبه خسارات دادرسی به وی را به دادگاه داد.
در دادنامه نیز کلیه خواندگان علاوه بر الزام به تنظیم سند ملزم به پرداخت هزینه دادرسی نیز شدند. سوالم اینست ایا رای به الزام پرداخت هزینه دادرسی توسط ورثه خلاف اصل ۴۰ قانون اساسی و قاعده لاضرر نیست؟ چرا باید خواندگان هزینه دادرسی را تقبل کنند در حالیکه قبل از برگزاری دادگاه نیز امادگی انتقال سند بنام خریدار را داشتند؟.

مشاوره حقوقی حصروراثت
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود هزینه دادرسی و پرداخت حق الوکاله وکیل با محکوم دعوی میباشد

با سلام
هزینه دادرسی و پرداخت حق الوکاله وکیل با محکوم دعوی میباشد و این برخلاف اصل ۴۰ قانون اساسی نمی باشد

با درود
رای به درستی اصدار یافته است. فرمایش شما در اینجا صدق نمی کند.

خیر برخلاف اصل ۴۰ قانون اساسی نمی باشد لذا با توجه به اینکه خواندگان محکوم شده اند باید هزینه دادرسی را پرداخت نمایند

درود
هزینه دادرسی بر عهده محکوم دعوی می باشد.