قیم میتواند مانند گذشته به آن دو پولی از اجاره پرداخت کند و یا اینکه باید ابتدا هزینه ها را بین مابقی تقسیم کند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۲۸ #91983974

با سلام
شخصی قبل از اینکه اختلال حواس پیدا کند و محجور شود کارخانه ای را که مالک آن است اجاره داده و مقداری از آن اجاره را به دو تا از فرزندان خود که یکی مراقب و همراه او بود و کارهای او را انجام میداد و دومی را بخاطر بیکار شدن و نداشتن شغل و احتیاج مالی پرداخت می نمود مابقی با اینکه اوضاع مالی خوبی داشتند و قبلا پدر به آنها املاکی داده بود دلخور این پرداخت های پدر بودند اما پدر اعتنا نمی نمود تا اینکه محجور گردید و بعد اینکه مادر و دو تا از برادران از وضع او سوء استفاده کرده بودند اما ماجرا حجر پدر به دادگاه کشید و برای او قیم مشخص شد حال قیم میتواند مانند گذشته به آن دو پولی از اجاره پرداخت کند و یا اینکه باید ابتدا هزینه های زندگی و مانده را بین مابقی تقسیم کند و یا اصلا به هیچ کدام چیزی ندهد .
متشکرم

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مخاطب عزیز
قیم در حقیقت امین محسوب میشود و آنچه به صلاح محجور است از حقوق و تکالیف را باید انجام بدهد

با سلام
هبه مال مولی‌علیه که از اعمال صرفا مضر است، خارج از اختیارات قیم است و از اعمال ممنوع محسوب می شود چرا که مبنای حجر و قیمومت حمایت از محجور است و این موضوع از مواد قانونی که رعایت مصلحت و غبطه محجور را ضروری دانسته است استنباط می گردد. (ماده ۱۲۴۱ قانون مدنی و مواد ۷۹ تا ۸۱ و ۸۳ قانون امور حسبی)