نحوه و مراحل دریافت سند برای زمین قولنامه‌ای کشاورزی

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱۰۹ #91785365

زمینی دارم در شمال کشور که قولنامه‌ای خریداری کردم به مساحت ۲۲۸ متر و الان قصد دارم سند کشاورزی برای آن بگیرم، مراحل رو راهنمایی میفرمایید؟ ممنونم.

مشاوره حقوقی ثبت اسناد
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
به اداره ثبت اسناد مراجعه نمایید.

باید از طریق اداره ثبت پیگیری نمایید برای اخذ سند

درود بر شما اگر زمین در روستا هست به بنیاد مسکن محل وقوع زمین مراجعه کنید

با توجه به متراژ پایین برخلاف قواعد خاص زمین کشاورزی و تعریف آن در قانون امور اراضی، مشکل به نظر می‌رسد

مراحل اخذ سند کشاورزی برای زمین قولنامه‌ای در شمال کشور:

مرحله اول: استعلام و بررسی اصالت قولنامه

به اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع زمین مراجعه کنید.

با ارائه مدارک هویتی و قولنامه، استعلام اصالت و وضعیت ثبتی زمین را درخواست کنید.

در صورت تایید اصالت قولنامه، نقشه UTM زمین را از اداره ثبت اسناد و املاک دریافت کنید.

مرحله دوم: تهیه و تکمیل مدارک

اصل و کپی مدارک هویتی (شناسنامه و کارت ملی)

اصل و کپی قولنامه

نقشه UTM زمین

گواهی عدم خلاف از شهرداری

گواهی پرداخت عوارض نوسازی

گواهی پرداخت مالیات

استعلام جهاد کشاورزی

فرم تکمیل شده درخواست سند

فیش واریزی هزینه‌های مربوطه

مرحله سوم: تشکیل پرونده در اداره ثبت اسناد و املاک

با در دست داشتن مدارک کامل به اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع زمین مراجعه کنید.

با ارائه مدارک به دایره امور ثبتی، درخواست صدور سند کشاورزی را ثبت کنید.

کارشناس اداره ثبت اسناد و املاک، زمین را بازدید و بررسی می‌کند.

مرحله چهارم: بررسی و صدور سند

پس از بررسی کارشناسی و تایید مدارک، پرونده شما به هیئت نظارت ارسال می‌شود.

در صورت تایید هیئت نظارت، سند کشاورزی برای شما صادر می‌شود.

نکات مهم:

در صورت مشاعی بودن زمین، نیاز به رضایت و حضور تمام مالکین در مراحل اخذ سند است.

قبل از خرید زمین کشاورزی، حتما از اصالت قولنامه و وضعیت ثبتی زمین اطمینان حاصل کنید.

برای دریافت اطلاعات دقیق و به‌روز، می‌توانید به اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع زمین مراجعه کنید.

اخذ سند کشاورزی به طور میانگین بین ۳ تا ۶ ماه طول می‌کشد.

باسلام بسته به اینکه آیاسابقه ثبتی دارندیاخیروآیامشمول اصلاحات ارضی شده یاخیروسایر شرایط متفاوت است.