دادخواست صوری بودن معامله و اعلام بطلان معامله

پرسیده شده
۵ پاسخ ۷۴ #91655496

با سلام و وقت بخیر، پدر اینجانب در سال ۱۳۶۹ زمینی به متراژ ۳۰۰ متر مربع به شخصی طبق قرارداد دستنویس فروخته بود که در آینده بعد از پیاده شدن خیابان تحویل فروشنده گردد و گذشت تا اینکه طرف خریدار در سال ۱۳۹۴ اقدام به شکایت و تنظیم دادخواست بر علیه پدرم نمودند که دادگاه در سال ۱۳۹۵ در دو مرحله رسیدگی بدوی رای (در وضعیت فعلی قابل استماع ندانسته) و تجدیدنظر رای (تایید و استواری رای عدم استماع) صادر نمود و دادنامه رسیدگی بدوی در تاریخ ۱۳۹۵/۰۶/۱۷ و دادنامه تجدیدنظر در تاریخ ۱۳۹۵/۰۹/۰۷ صادر شده‌اند. گذشت تا سال ۱۳۹۸ که مجددا در تاریخ ۱۳۹۸/۰۴/۲۳ شکایت و دادخواست بر علیه پدرم تنظیم نمودند که در جلسه اول رسیدگی گزارش اصلاحی بر این موضوع صادر شد که دعوای خویش را به شرح زیر خاتمه دادند فلذا قرار گزارش اصلاحی به شرح زیر صادر و اعلام می‌گردد "مقرر گردید که پدرم ظرف ۳ ماه از تاریخ صدور دادنامه نسبت به تحویل ملک موضوع مورد دعوا وفق شرایط قراردادی به خواهان اقدام نماید و در صورت عدم امکان تحویل نسبت به پرداخت قیمت ملک به نرخ روز اقدام نماید". ۳ ماه تمام شد و عمدا خود خریدار راضی به سازش نشد و بدون فوت وقت فردای همان ۳ ماه اقدام به دادخواست صدور اجرائیه کرد که دادگاه اجرائیه را در تاریخ ۱۳۹۸/۰۹/۱۹ صادر شد و بعد درخواست کارشناسی ملک مورد دعوی دادند و ملک و مکان دیگری جهت کارشناسی معرفی کردند و با اعتراض پدرم با کارشناسی‌ها یک‌نفره، دو نفره، سه نفره و حتی پنج نفره باز کارشناس‌ها خلاف واقعیت کارشناسی کردند و جای دیگر را کارشناسی و قیمت‌گذاری کردند به مبلغ ۲ میلیارد و ۳۴۰ میلیون تومان. در تاریخ ۱۴۰۰/۰۴/۲۷ تاریخ قطعی آخرین کارشناسی صورت گرفته و حکم جلب گرفتند و مدتی دنبال پدرم بودن که پدرم دادخواست اعسار دادن، دادگاه به علت داشتن سهم‌الارث پدری که هنوز مشخص و قابل تقسیم نبوده و با برادران و خواهران خود اختلاف دادگاهی حدودا ۳۰ سال طول کشیده تا الان(در صورتی که پدرم فرزند اول خانواده‌ش بوده و زودتر از بقیه فرزندان تشکیل زندگی داده بود تقریبا به بقیه وراث بدهکار میشه و در واقع سهم‌الارثی ندارد)، اعسار رو رد میکردن و همینجور دادگاه تجدیدنظر باز اعسار پدرم رو رد کردن و ۴ مرحله دادخواست اعسار دادن که رد شدن به خاطر این مسئله و شاکی هم دادخواست توقیف سهم‌الارث پدرم رو به اجرای احکام داده بود ولی در تاریخ ۱۴۰۱/۰۳/۲۶ پدرم رو جلب کردن و به زندان بردند و تا امروز بازداشت شده هست، ولی جدا از این موضوعات پدرم در تاریخ ۱۳۹۷/۰۸/۲۰ خانه به نامش را در دفترخانه رسمی به نام فرزندانش انتقال قطعی داده و سند تک برگ صادر شده و در تاریخ ۱۴۰۲/۰۹/۰۴ باز شاکی در شورای حل اختلاف دادخواست تامین دلیل داد و استعلام و قرار تامین دلیل هم براش صادر شد و بعد از مدتی در تاریخ ۱۴۰۲/۱۰/۲۵ در دادگاه عمومی حقوقی شکایت مطرح تحت عنوان تقاضای دادخواست صدور حکم مبنی بر اعلام بطلان معامله(نقل انتقال)صوری و دستور موقت جهت عدم نقل انتقال پلاک ثبتی به علت صوری بودن و به قصد فرار از دین داده و دلایل دیگر تحت عنوان مبلغ کم ملک و رابطه پدر فرزندی و شکایت اینکه از سال ۱۳۹۴ نموده و ادعای اینکه پرونده‌های متعددی داشته تا نهایتا به اینجا رسیده ولی اصلا حکمی صادر نشد و رای صادر نشده بود اون زمان به جز عدم استماع و ادعای ارزش مبلغی فراتر از قیمت خانه انتقال رسمی قطعی یافته کرده که گفته بیش از ده میلیارد ارزش دارد و از این قبیل موارد واهی و پوچ. الان دادگاه عمومی حقوقی قرار دستور موقت صادر کرده و به اجرای احکام رفته در حال حاضر و دادگاه وقت رسیدگی تعیین کرده برای خرداد ماه ۱۴۰۳.الان نکته اصلی پرسش سوالم این است که آیا دادگاه می‌تواند سند رسمی ملکی که انتقال قطعی دارد را ابطال کند و درخواست توقف پلاک ثبتی بدهد با توجه به کل ماجرا و تاریخ‌ها و کل موضوع؟ تاریخ دادخواست اولین شکایت: سال ۱۳۹۴، تاریخ صدور رای رسیدگی بدوی(در وضعیت فعلی قابل استماع ندانسته): ۱۳۹۵/۰۶/۱۷
تاریخ صدور رای تجدیدنظر(تایید و استواری رای عدم استماع ): ۱۳۹۵/۰۹/۰۷
تاریخ دادخواست مجدد شاکی: ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
تاریخ قرار گزارش اصلاحی: ۱۳۹۸/۰۶/۱۱
تاریخ صدور اجرائیه: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
تاریخ آخرین کارشناسی قیمت گذاری:۱۴۰۰/۰۴/۲۷
تاریخ بازداشت شدن پدر: ۱۴۰۱/۰۳/۲۶ تا به الان
تاریخ انتقال قطعی و رسمی خانه پدر به فرزندان: ۱۳۹۷/۰۸/۲۰. وکلای محترم لطفا راهنمایی کنید مشکلی پیش میاد یا خیر؟ سپاسگزارم.

مشاوره حقوقی ملکی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
چنانچه ثابت کنند که معامله صوری بوده بله میتوانند بطلان انتقال را بخواهند .

با سلام
میباستی مبایعه نامه بررسی و مطالعه گردد.

سلام بنظر میرسد اگر از مشاوره آنلاین یا تلفنی استفاده کنید بهتر است

در صورت اثبات میتوانید سند را باطل نماید.

با سلام
جهت اظهارنظر کیفیت و شرایط معامله پدر با فرزندان راجع به ملک مذکور بایستی بررسی شود.