طریقه شکایت خیانت در امانت چگونه است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۷۳ #91580527

درود بر شما
بنده در فروردین ماه سال جاری جهت خرید اقلام داخل مغازه ای از دوست خودم ، ۲ فقره چک به مبالغ ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به ایشان دادم البته چکها را تاریخ و امضا نزده بودم که در صورت توافق کلی تاریخ مشخص شود و امضا کنم . ام معامله ای صورت نگرفت و پس از آن ایشان چکهایم را به من برگشت ندادند . پس از گذشت چند ماه و پیگیریهای زیاد ایشان می گویند که آنها را تاریخ و امضا زده و خرج کرده اند . و تاریخ چک نیز فرا رسیده است و شخصی که چک در اختیارشان هست میخواهند آنرا برگشت نمایند . لطفا راهنمایی کنید که چطور می توانم خیانت در امانت شکایت و اثبات نمایم .
با سپاس از شما

مشاوره حقوقی چک
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و احترام.

بر اساس ماده ۶۷۳ قانون مجازات اسلامی:
«هر کس از سفید مهر یا سفید امضایی که به او سپرده شده یا به هر طریق به دست آورده است، سوء استفاده کند، به یک تا سه‌ سال حبس محکوم خواهد شد.»

همچنین بر اساس ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی در مورد خیانت در امانت:
«هر گاه اموال منقول یا غیر منقول یا نوشته‌هایی از قبیل ‌سفته، چک، قبض و نظایر آن به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا هر کار با اجرت یا بی‌اجرت به کسی داده شده و بنا بر این بوده است که اشیای مذکور مسترد شود یا به مصرف معینی‌ برسد و شخصی که آن اشیا نزد او بوده، آنها را به ضرر مالکین یا متصرفین آنها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود کند، به حبس ‌از ۶ ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.»

لذا با استناد به دو ماده فوق، شکایت خیانت در امانت علیه ایشان مطرح نمایید.

موفق و پیروز باشید.