در خصوص بهره برداری از معدن، آیا ساکنین محلی حق یا الویتی دارند؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۳۵ #91419853

یک معدن در روستای ما واقع گردیده. نزدیک خونه و مزارع و در مراتع و راههای کشاورزیمون. قبل از انقلاب اکتشاف شده و بعد از مقداری استخراج، رها شده. حالا افراد دیگری غیر از کاشف، ادعا میکنن که مجوز بهره برداری گرفتن. ساکنین روستا هم دنبال ثبت شرکت تعاونی هستن و قصد داریم خودمون پیگیر اخذ مجوز و بهره برداری از معدن باشیم. آیا از لحاظ قانونی، میتونیم مانع کار اونا بشیم؟

مشاوره حقوقی ملکی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
آیا از لحاظ قانونی، میتونیم مانع کار اونا بشیم؟از راه قانونی استعلام کنید مراحل ثبت معدن را از دستگاههای اجرائی مربوط
براساس استنباط از اصل ۴۵ قانون اساسی مالکیت معادن در اختیار دولت است تا بر طبق مصالح عمومی مورد بهره‌برداری و استفاده قرار گیرد که این رویه در اکثر کشورهای دیگر نیز وجود دارد و مختص ایران نیست. سپردن مالکیت معادن به افراد حقیقی و حقوقی قانونی نیست اما واگذاری منافع، اجاره مدت‌دار، جعاله، صلح یا اباحه معادن از سوی دولت به افراد مجاز است