درخواست تاخیر تادیه میشه بدم قبل کیفرخواست؟

پرسیده شده
۱۸ پاسخ ۳۷۹ #91205273

سلام.وقت بخیر..من حدود ۲ سال پیش شکایت کلاهبرداری کردم بابت وجه واریزی یه معامله.اطلاع نداشتم و تو دادخواست به خسارت تاخیر اشاره نکردم الان متهم فراری و بازپرس میخاد کیفرخواست صادر کنه و توقیف وثیقه.به نظرتون الان درخواست تاخیر تادیه میشه بدم قبل کیفرخواست یا بزارم بعد حکم قطعی حقوقی پیگیر بشم راهنمایی کنید چکار کنم بهتره؟

مشاوره حقوقی کلاهبرداری
۱۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در اسن خصوص دادخواست حقوقی جداگانه ای می بایست طرح نماسسد

بادرودوسلام دادخواست حقوقی تقدیم نمایید تاخیر تادیه را مطالبه نمایید.

بااحترام
مطالبهرتاخیر وخسارت از دادگاه حقوقی انجام میشود

پس از صدور کیفرخواست دادخواست خود را به دادگاه حقوقی تقدیم کنید.

با سلام و احترام
بعد از صدور کیفرخواست و ارجاع پرونده از دادسرا به دادگاه کیفری می توانید دادخواست خود را تقدیم همان دادگاه کنید.

سلام.بر اساس ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری، دادگاه مکلف است نسبت به رد اصل مال موضوع کلاهبرداری نیز حکم صادرنماید .واین امر نیاز به تقدیم دادخواست مطالبه ضرروزیان ندارد.لکن نکته مهم این است که عبارت (رد اصل مال)ناظر به عین است نه پول ووجه نقد که مال مثلی است و ارزش وقدرت خرید آن دچار کاهش شدید نوسانات اقتصادی شده است. لذا وقتی مال برده شده در کلاهبرداری وجرایم مشابه،ملک، زمین وخونه،سکه، خودرو و...وبه عبارت دیگر مال عین معین ومشخص است اصل مال مذکور که قیمت وارزش زمان خود را دارد مسترد میشود.ولی وقتی مال برده شده در کلاهبرداری وجرایم مشابه، پول و وجه نقد باشد،اولا چون پول مال مثلی است واسترداد عین و اصل آن ممکن نمیباشد چرا که عین پول داده شده نگه داری نمی‌شودواشباه ونظایر آن زیاد است وصرفا براساس میزان ریالی که برده شده حکم به ردمال صادر میگردد، ودر ثانی،تمام ارزش واقعی پول،به قدرت خرید آن است که در طول زمان با توجه به کاهش فاحش ارزش آن، دریافت همان میزان پول، علاوه بر این که نمیتواند مشمول رد اصل مال قرار گیرد( چون هیچ وقت عین همان اسکناس ها یا وجوه مسترد نمی شود بلکه مثل آن یا معادل آن مسترد میگردد،)جبران ضرروزیان وارده هم نمیکند.
بنابراین اگر دادگاه به این نظر معتقد باشد میتواند با لحاظ قیمت زمان پرداخت مال مورد معامله ،وبر این مبنا حکم به ردمال با جلب نظر کارشناس صادر نماید. چه،اگر مال مورد کلاهبرداری عین معین مثل ملک وخونه وماشین بود ومعامله هم صحیح بود، الان فرد شاکی ومتضرر، مالک عین به قیمت فعلی بود، لکن در پول ووجه نقد که مال مثلی است و ارزش وقدرت خرید آن دچار کاهش شدید نوسانات اقتصادی شده، مطالبه وجه پرداختی به قیمت روز (خسارت تاخیر تادیه)از منظر تعداد کثیری از محاکم نیازمند طرح دادخواست مطالبه ضرر و زیان با جلب نظر کارشناس وبرمبنای شاخص های اعلامی بانک مرکزی خواهد بود.در این صورت بعد از ارسال پرونده به دادگاه وتا قبل از اعلام ختم دادرسی، بایستی دادخواست ضرر و زیان تسلیم دادگاه شود.

با درود می‌بایست دادخواست حقوقی دهید و تاخیر تادیه را مطالبه کنید.