فروش ملک مشاع چه شرایطی دارد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۱۳ #91029926

سلام . وقتتون بخیر
همسر اینجانب بابت مهریه خود تنها ملک بنده را که سه دانگ آن به نام من و سه دانگ دیگر به نام همسرم میباشد و ملک در رهن بانک است توقیف نموده. بنده قصد فروش ملک را به دلیل ناتوانی در بازپرداخت اقساط وام دارم. ولی همسرم ممانعت به همکاری مینماید. و میگوید که ملک را توقیف کرده و تا پایان اقساط وام بانک قصد مزایده آن را ندارد و بعد از اتمام اقساط اقدام به مزایده آن بابت مهریه خود میکند .
از شما وکلای عزیز میخواهم که بگویید چه اقدامی میتوانم انجام دهم؟ چون واقعا توان بازپرداخت اقساط وام را دیگر ندارم.

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بسمه تعالی : فرض موارد مطروحه و برابر با قوانین ،چند مورد برای شما متصور است که البته بیان کامل آنها از حوصله شما خارج است اما شما با طرح موارد مذکور سه خواسته دارید که هرکدام
مباحث خود را داردو اگر مقدار مهریه و وام دریافتی و مقدار اقساط را بیان میکردید بصورت دقیقتری میتواتنستم پاسخ شما رو عرض کنم .لذا بصورت خلاصه خدمت شما عرض کنم که
۱- تبدیل وثیقه . اگر بتوانید ملک دیگری را جهت تضمین به بانک معرفی نمایید میتوانید ملک را آزاد کنید .که البته دارای شرایطی ست اما شدنی میباشد
۲: دادخواست تقسیط مهریه را به سبب اعسار از پرداخت دفعتا واحد تقدیم دادگاه بدوی که رای بر پرداخت مهریه داده کنید و با قبول تقسیط ملک از توقیف همسرتان نیز آزاد میگردد
۳- اگر کارمند هستید با اعلام مبلغ حقوق خود از دادگاه توقیف یک سوم از حقوق خود ( بشرط عدم وجود فرزند ) و در صورت داشتن فرزند یک چهارم بعنوان تقسیط و پرداخت مهریه را تقاضا کنید و ملک را محل سرپناه و اقامت خود اعلام کنید تا در زمره مستثنیات دین قرار گیرد .
لازم بذکر است : متصرف فعلی ملک را نیز اگر مشخص میکردید موارد دیگری نیز قابل عرض بود که بسیار حائز اهمیت است

با سلام
شما در صورت تمایل میتوانید ملک مزبور را با نپرداختن وام بانکی ، از سوی بانک مزایده گذاشته شود یا اینکه در صورت موافقت دادگاه و با ارایه مدارک اثبات نمایید که ملک توقیف شده جزو مستثنیاد دین بوده و شما جر سه دانگ ملکی برای زندگی نخواهید داشت .

"با سلام"
ملکی که در رهن بانک باشد حق خرید و فروش علل خصوص مزایده ندارد
بهترین روش پرداخت اقساط وام میباشد
درخواستی مبنی بر مستثنیات دین بودن منزل مطرح نمایید
در صورت عدم تایید توسط دادگاه،رضایت بانک در خصوص مزایده را جلب نمایید

فعلا نسبت به پرداخت اقساط وام اقدام نمایید ،تا از طرف اقدامی صورت نگیرد ، متعاقبا می توانید درخواست مستثنیات دین هم مطرح نمایید.

سلام
با توجه به اینکه ملک در رهن بانک است قبل از تسویه حساب بانک امکان مزایده آن وجود ندارد بنابراین شما یا باید موافقت بانک برای مزایده را بگیرید یا با بانک تسویه حساب کنید تا بتوانید نسبت به فروش آن اقدام کنید البته با توجه به این که توقیف همسرتان می باشد بدون موافقت ایشان نیز حق فروش نخواهید داشت