چرا تا حالا بعد از چند ماه پول دیه ی همسرم و حتی پول دیه ی من واریز نشده؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱۸۰ #90903476

باسلام.
همسرم در سانحه ی رانندگی فوت شده و بنده مهریه را اجرا گذاشتم الان ۹ ماهه که همسرم فوت کرده و خودم هم در این سانحه زخمی شدم و همسرم راننده و مقصر حادثه بوده و طبق متن قرار موقوفی منع تعقیب نوشته شده همسرم مقصر حادثه بوده در اثر بی احتیاطی که منجر به قتل غیر عمد دو نفر شده یعنی هم خودش فوت شده و هم شخص دیگر و ۲ نفر هم زخمی در این خصوص چند ماهه که درخواست مطالبه ی مهریه رو دادم و پول دیه که قرار بود به عنوان بخشی از مهریه توقیف بشه هنوز به من پرداخت نشده و بنده مدارک رو تکمیل کردم. پدر شوهرم بعد از اینکه مهریه اجرا گذاشتم یعنی درست ۲ هفته پیش از من شکایتی ثبت کرده که من پسرش رو کشتم و قاتل هستم در صورتی که قرار منع تعقیب اسفند ۹۸ صادر شد و تیر ماه بخاطر اشتباه تایپی اصلاح شد و همون تیر ماه پدر شخصی که فوت شد پول دیه ی فرزندش رو گرفت! بنده مقصر حادثه نبودم و حتی خودم هم زخمی شدم و از این بابت مدارک روی پرونده موجود هست که ماشین متعلق به همسرم بوده و راننده و مقصر حادثه بوده قبل از اینکه پدر شوهرم اقدامی کنه درخواست مطالبه ی مهریه رو دادم و با توجه به اینکه بیمه به کسی بدون رضایت و بدون امضای وراث پولی پرداخت نمیشه، چرا تا حالا بعد از چند ماه پول دیه ی همسرم و حتی پول دیه ی من واریز نشده؟ بنظرتون ممکنه از شکایت پدر شوهرم باشه؟؟ و اینکه علت طولانی شدن این روال پرداخت دیه چی میتونه باشه؟ البته پدر شوهرم ۲ هفته هس که شکایت کرده در دادسرا و هنوز شکایت ایشان هم رسیدگی نشده، اما من چند ماهه درخواست مهریه را دادم من واقعا دراین حادثه بی گناهم و حقم داره ضایع میشه!

مشاوره حقوقی دیه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به پرونده شما (جنبه کیفری)امری طبیعی است چون که زمانبر بوده لاکن شکایت پدر همسرتان تاثیری در تعلق دیه به شما نخواهد داشت

باسلام .شکایت پدر شوهر شما منتج ب نتیجه نخواهد شد .روال پرونده ایراد صدمه ناشی از تصادف زمانبر هست وطول خواهد کشید پس از صدور رای در دادگاه کیفری ۲ پرونده میبایست ب اجرای احکام ارجاع شود و پس از ارائه مدارک ب بیمه و تشیکل پرونده در بیمه زمان پرداخت دیه را ب شما اعلام خواهند کرد .

با سلام
زوجه از جمله ورثه محسوب می شود و برای دریافت سهم الارث خود از دیه باید به واحد اجرای احکام دادسرایی که حکم دیه را اجرا می کند مراجعه کند. اما برای مطالبه مهریه اش باید به دادگاه حقوقی مراجعه و دادخواست تقدیم کند و اگر قصد توقیف دیه را دارد باید درخواست تامین خواسته نیز بکند. چنانچه مهریه زوجه وجه رایج باشد این مبلغ به نرخ روز محاسبه می شود و چنانچه دلیل رابطه زوجیت با متوفی سند رسمی باشد (عقد نامه محضری) برای توقیف و تامین خواسته، زوجه نیاز به پرداخت خسارت احتمالی هم ندارد.

شکایت پدرشوهر شما هیچ تاثیری ندارد و قطعا دیه به شما تعلق خواهد گرفت

سلام و درود، در این مورد شما به عنوان شخص ‌ثالث قطعا مشمول دیه خواهید بود(به علت زخمی شدن) که از طریق بیمه پرداخت می گردد، و در مورد دیه ی همسر ‌متوفی به رغم مقصر بودن اما پرداخت دیه ی وی الزامی بوده و شما سهم الارث خود را می‌توانید مستقیما از طریق بیمه مطالبه نمایید، و باقی مانده نیز با ورود به ماترک از جنبه ی مهریه قابل ‌توقیف می باشد؛ آرزوی بهروزی و سلامتی.