ملک وقفی که بدون اطلاع سند به نام زده اند حکمش چیست؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۲۰ #90550855

سلام.
ارثیه مادری چند قطعه زمین وقفی، وقف فقرا که سند وقفی معتبر ان موجود میباشد رفتن سند مالکیت گرفته اند و به عنوان ارث تفکیک کرده اند، اگر اقدام کنیم حکم ان چیست ایا ابطال سند میشود؟ حکم ان شحصی که چنین کاری کرده چیست؟

مشاوره حقوقی وقف
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در صورت موقوفه بودن ملک به استناد مدارک مالکیت وقفی کلیه امورات انجام شده و سند ماخوذه باطل است.

اگر موقوفه بودن ملک به موجب اسناد و مدارک معتبر یا حکم دادگاه محرز باشد تقسیم آن بین ورثه و نیز اسناد مذکور قابل ابطال است
مضافا اینکه اگر اشخاصی من غیر حق اقدام به اخذ سند نموده باشند میتوانید مطابق ماده ۱۰۹ ثبت علیه ایشان طرح دعوای کلاهبرداری نمایید

سلام
اگر موقوفه بودن ملک به موجب اسناد و مدارک معتبر یا حکم دادگاه محرز باشد تقسیم آن بین ورثه و نیز اسناد مذکور قابل ابطال است

مگر متولی وناظر نداشته است که مهمترین وظیفه متولی نگهداری مال موقوفه است در اوقاف عامه که متولی معین نداشته باشد اداره اوقاف متولی ،اگر سند وقفی وجود دارد دادخواست ابطال سند واجرت المثل زمان تصرف

با سلام
درصورتیکه اسناد وقفی ان موجود باشد وبرخلاف وقف ونیت واقف شخص یا اشخاصی نسبت به اخذ سند مالکیت شخصی اقدام نموده اند بدوا توصیه میشود موضوع از طریق اداره اوقاف وامور خیریه پیگیری واطلاع رسانی گردد و اداره اوقاف ومتولی موقوفه میتواند بعنوان مدعی نسبت به دادخواست ابطال اسنادرسمی که برخلاف مورد وقف صادر شده است اقدام نمایند