ما باید چکار کنیم که با نبود ما شامل این قانون نشود و همچنین با نبود ما، دایی ام با آبیاری و کار روی زمین صاحب آن نشود؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۰۹ #90408574

با سلام،
بخش کوچکی از زمین ها و باغهای پدربزرگ مادریم که هیچ کدام سند ندارند، بعد از فوتش با تقسیم نامه ای (با امضای همه وراث به جز یکی، گرچه او نیز پایبند بوده است) تقسیم شد. قاعدتا در قسمت های تقسیم نشده نیز ما (من و خواهرم که وارثان مادرم هستیم) سهیم خواهیم بود. ما به زمینهای رسیده شده به ما سر نمی‌زنیم و دایی‌ام از طرف ما و با اجازه شفاهی ما زمینهای ما را که تعدادی درخت دارد بیل می‌زند و آبیاری می‌کند. همه دایی‌هایم بسیار فرصت طلب و دشمن ما هستند و با خودشان نیز اختلاف دارند که باعث شده فعلا در تقسیم باقی زمین‌ها به اشتراک نظر نرسند و ما نیز بنا بر پاره‌ای از مصالح قصد درخواست تقسیم ماترک را نداریم. من و خواهرم قصد خروج از کشور داریم و این اقامت حداقل ۵ سال طول خواهد کشید. من جایی شنیده‌ام که اگر کسی روی زمینی کار کند یا نهال و درختکاری کند، بعد از چندین سال می‌تواند ادعای مالکیت کند. حال، ما باید چکار کنیم که این زمین های رسیده شده به ما و همچنین سایر زمین ها و خانه ها که هنوز تقسیم نشده است، با نبود ما شامل این قانون نشود و همچنین با نبود ما، دایی ام (که اعتماد زیادی به او نیست) با آبیاری و کار روی زمین صاحب آن نشود؟ به بیان دیگر، چگونه و با چه راهکاری باید باعث شد که با گذشت زمان او و یا سایرین صاحب زمینها نشوند و چگونه می‌توان حق کاشت هر نهالی به صورت سر خود، در زمانی که در کشور نیستیم را از آنها سلب کرد؟ آیا ما باید به شورای روستا و یا دهیار نامه یا درخواستی جهت جلوگیری از این موضوع بدهیم؟ با تشکر

مشاوره حقوقی ملکی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

برای شفافیت موضوع بین خودتان و دایی در این خصوص قراردادی تنظیم و به امضای دو طرف برسد

با نوشتن قرارداد امکان برای شما یا هر ذینع ممکن است

با درود
با نگارش توافق یا قرارداد این امکان میسر است.

درود
بین خودتان و داییتان قرار دادی در این خصوص بنویسید.

باسلام
شما اگر بتوانید صورت جلسه ای تنظیم کنید که دایی یا داییها نسبت به سهم خودشون در زمین کار می کنند واز طرف شما بنمایندگی و یا با وکالت از شما وخواهرتون کار می کنند و ذیل آنرا تعدادی شهود و ازجمله دایی یا داییها امضا و اثر انگشت کنند بسیار کمک کننده است ویا استشهادیه ای با امضای تعدادی از اهالی محل تنظیم کنید که زمینها موروثی است وشما بدلیل اینکه در محل نیستید به دایی یا داییها اجازه داده اید که روی زمینها کار کنند بسیار تعین کننده است