با فوت ضامن وام و تعلق حقوق به دختر، تکلیف اقساط چیست؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۸۹ #90365484

با سلام خدمت شما عزیزان، بعد از فوت پدرم، مادرم از بیمه تامین اجتماعی حقوق می‌گرفت و برای برادرم که وام گرفته بود از بانک ضامن شده بود و حالا مادرم فوت شده و حقوق رو خواهرم که شوهرش فوت شده داره می‌گیره. خواستم بدونم که آیا بانک اقساط وام رو می‌تونه الان از همون حقوق که به خواهر رسیده کسر بکنه یا نه؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.

مشاوره حقوقی وصول مطالبات
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و عرض ادب

از آنجا که نوع عقد ضمانتی که برای اخذ وام از بانکها بسته میشود؛ ضمان ضم ذمه به ذمه است و نه ضمان نقل ذمه به ذمه؛ لذا اینطور نیست که مسئولیت مدیون در مقابل بانک کلا به ضامن منتقل شده باشد و با فوت ضامن، دیون وی حال شده و از مستمری به جا مانده اش کسر گردد بلکه در ضمان ضم ذمه به ذمه؛ مسئولیت برادرتان نسبت به اقساط وام خود باقیست و تا زمانی که تاخیری در بازپرداخت اقساط وام ایشان حادث نشود، مسئولیتی متوجه ضامن نیست فلذا درصورتیکه برادرتان در زمان حیات مادر اقساط معوق نداشته و اقساط معوق ایشان از مستمری مادر به عنوان ضامن، کسر نمی گردیده است؛ بحث حال شدن دیون در خصوص اقساط این وام نیز منتفی است چرا که ایشان ضامن نقلی نبوده اند بلکه ضامن ضمی بوده اند و دین معوقی نیز تا قبل از فوت بر ذمه ایشان مستقر نشده بوده است و مدیون اصلی نیز خود در قید حیات است.

از طرفی توجه داشته باشید که مستمری مادر، مستمری بازنشستگی شخص ایشان نبوده بلکه متعلق به پدرتان بوده که در طول حیات مادر، بعنوان همسر متوفی، این مستمری به ایشان تعلق میگرفته لکن از زمان فوت ایشان دیگر مستمری پدر به ایشان تعلق ندارد و جزو اموال باقیمانده و ماترک ایشان محسوب نمیشود که بتوان دیون ایشان را از محل آن تسویه و برداشت کرد بلکه صاحب مستمری شخص دیگری (پدرتان) بوده و فی الحال نیز متعلق به شخص ثالثی (خواهرتان) است نه مادر به عنوان ضامن وام.

لذا وفق توضیحات فوق به زعم اینجانب کسر اقساط وام برادرتان به ضمانت مادر، از حقوق باقیمانده از پدرتان برای دختر ایشان توجیه قانونی نداشته و درصورتی که بانک به آن مبادرت کرده باشد، قابل اعتراض و دفاع است.

سلام با فوت شخص دین حال شده و از مستمری کسر می گردد

با سلام بله از همان حساب کسر می گردد

درود با فوت دین حال میگرددومبلغ کسر میگردد.

بله مبلغ فوق از مستمری کسر می‌گردد