نحوه دریافت دیه کامل متوفی در تصادف چطور است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۴۹ #90287596

سلام و وقت بخیر برادر بنده ( عابر پیاده ) با اتوبوس تصادف کرده و ( طبق نظر پزشکی قانونی با ضربات متعدد ) در دم فوت نموده اند . بخاطر وجود پل عابر پیاده در حدود ۱۰۰ متری محل تصادف دادگاه حکم ۵۰ -۵۰ رای قطعی صادر کرده است. ( ما به کروکی اعتراض نکرده ایم ) الان برای دریافت دیه کامل باید لایحه به دادگاه بدهیم یا نیاز نیست؟ در ضمن اولیای دم؛ پدر و مادر درخواست تنبیه و زندانی شدن راننده هستند ( کارشناس تشخیص داده که راننده به جلو توجه نداشته و سرعتش زیاد بوده است ) آیا میتوانند چنین درخواستی بدهند یا نه؟ چگونه؟ با سپاس و احترام

مشاوره حقوقی دیه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
بنا به فرمایش شما بزرگوار ، در موعد مقرر معترض نشده اید و اکن.ن بعد از اتمام مهلت ، ارایه لایحه بی معنی خواهد بود لذا بعد از قطعی شدم حکم بایستی از طریق اجرای احکام شعبه اقدام به تقاضای اجرائیه نمایید و حبس و تادیب راننده بر حسب نظر دادگاه خواهد بود .

سلام
پس از قطعی شدن احکام صادره ، پرونده به اجرای احکام ارسال می گردد و شما بعد از اینکه به اجرا ارسال شد باید مراجعه کنید و اگر اتوبوس بیمه داشته باشد با بیمه مکاتبه و دیه دریافت می گردد
و اگر بیمه نباشد خود راننده مکلف به پرداخت دیه پس از انقضای مهلت مقرر یعنی دو سال از تاریخ وقوع حادثه است

اگر حکم دادگاه قطعی شده است امکان اعتراض وجود ندارد و در مورد تنبیه و حبس نیز نمیتوانید چنین درخواستی داشته باشید زیرا تصادف اصولا از جرایم غیر عمدی است.

باسلام درصورتی که کارشناس اولیه ۵۰درصد برادرشما را مقصر نموده باشد و پنجاه درصد راننده مقصر را شما نمیتوانید صددر صد دیه را مطالبه نمایید.میتوانید به نظریه کارشناسی اعتراض نمایید تا به هیات سه نفره ارجاع گردد.