در تاریخ نوشته شده چک برگشت بخورد معامله بهم خورده؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۱۲۲ #90185155

اگر در قولنامه شرط شود در صورتی که چک برگشت بخورد خریدار حق تصرف در ملک را ندارد اگر ۳ ماه بعد برگشت بزنن قضیه چطور میشه؟
باتشکر

مشاوره حقوقی چک
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

برای تحلیل بهتر و جواب کاملتر باید دقیقا متن قید شده در قرارداد را ذکر نمایید

سه ماه بعد برگشت زده میتواند اماره ای بر انصراف از حق فسخ باشد

تاخیر در برگشت موثرنبوده معامله دارای اعتبار است و حق فسخ ایجادشده بااعمال حق خریدارحق تصرف درملک را ندارد

سلام
اگر شرط مذکور را به حق فسخ تعبیر کنیم طرف قرارداد میتواند از این حق استفاده کند و تاخیر ۳ ماهه در برگشت زدن چک موثر نیست.

سلام

با توجه به اینکه زمانی برای چک در نظر گرفته نشده به نظر تاخیر به وجود آمده نمی‌تواند مانع از تصرف باشد و معامله دارای اعتبار می‌باشد

با سلام
علی الاصول به این معنا است که اگر چک برگشت بخورد معامله قابل فسخ است و در صورت اعمال حق فسخ، خریدار حق تصرف ندارد.

اگر در قولنامه شرط فسخ بابت وصول وجه چک باشد و در سررسید وجهی در حساب نباشد و منجر به صدور گواهی شود می‌تواند از شرط فسخ استفاده کند