آیا هزینه تعمیر و نظافت حیاط که مشاعات است ولی بنده امکان استفاده از آن را ندارم با بنده و تمام مالکین است؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۲۷۹ #90178382

سلام
در یک ساختمان ۶ طبقه، ۱۲ واحدی زندگی میکنم که طبقه اول ( ۲ واحد ) دارای حیاط خلوت در پشت خانه هستند که جهت دسترسی به آن حیاط ساکنین دیگر مجبور به تردد از آپارتمان اختصاصی این ۲واحد هستند و این حیاط در سند هیچکدام از واحدها ذکر نشده است سوالی که مطرح:
۲- طبقه اول (۲واحد) میخواهند این خیاط را مسقف کنند و از پشت بام این مسقف بودن را انجام دهند! بنده مالک در طبقه ۶ هستم و با این مورد مشکل دارم . آیا بدون رضایت بنده میتوانند مسقف شدن را از طبقه آخر اجرا کنند؟ یا حتی بدون رضایت بنده میتوانند حیاط را از طبقه اول (طبقه خودشان) مسقف کنند؟

مشاوره حقوقی ملکی
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
تصرف در مشاعات مستلزم رضایت تمام مالکین است.

در خصوص تصرف در مشاعات تمام مالکین می بایست رضایت داشته باشند

با سلام
چنانچه در سند طبقه همکف حقی در خصوص حیاط نیامده این قسمت نیز مشاع است و تصرف اختصاصی و بدون رضایت سایر مالکین ممکن نیست . همسایگانی که راهی به حیاط ندارند تنها حق بصری به حیاط دارند و به احتمال زیاداز ضوابط شهرسازی بوده وساخت وساز جدید باید با رضایت همسایگان و اخذ مجوز از شهرداری باشد

تصرف در مشاعات بدون اذن سایرین ممکن نیست

اولا بدون رضایت همه ، حق هیچ گونه دخل و تصرفی ندارند ثانیا هزینه هر گونه نگهداری بعهده همه است بجز اینکه توی مجمع عمومی ساختمان مصوبه دیگری واسه حق شارژ اون بخش تصویب کنید

باسلام
با توجه به قسمت اخیر م ۹ از قانون تملک آپارتمان ها هر تغییری در محل یا شکل در، یا سردر ، یا نمای خارجی در قسمت اختصاصی خود که در مرئی و منظر باشد باید با رضایت اکثریت سایر مالکین باشد لذا بدون رضایت اکثریت امکان پذیر نیست . اگر هم جزء مشاعات باشد بدون رضایت کلیه مالکین نمی‌تواند تغییری بدهد.

هرتصرف مادی درمشاعات بایدبارضایت کلیه شرکت باشد