میتوانیم در طبقه های بالا پنجره و تراز بزنیم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۴۹ #89994410

سلام حیاط خلوت ما ۲۰×۱۵ هست و تا دیوار همسایه ۱۵ متد فاصله دارد ایا میتوانیم در طبقه های بالا پنجره و تراز بزنیم طبق ۲ و ۳ و ۴ مشکل قانونی ندارد توضیح در موردش بدهید با سپاس

مشاوره حقوقی ملکی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

کسی نمیتواند از دیوار خود به خانه همسایه دریچه یا پنجره باز نماید

با درود
قانون مدنی در ماده ۱۳۳ بیان می دارد: کسی نمی تواند از دیوار خانه خود به خانه همسایه در باز کند اگر چه دیوار، ملک مختصی او باشد لیکن می تواند از دیوار مختصی خود روزنه یا شبکه باز کند و همسایه حق منع او را ندارد ولی همسایه هم می تواند جلوی روزنه و شبکه دیوار بکشد یا پرده بیاویزد که مانع رؤیت شود.
شورای شهرتهران در مورخه ۱۳۸۵/۰۷/۱۸ مصوبه لازم الاجرایی (فقط در شهرداری تهران) در این خصوص دارد:
در بناهایی که پنجره‌های مجاز آنها بر اساس ضوابط و مقررات جاری طراحی و تعبیه‌ شده و از طریق حیاط‌ خلوت یا نورگیرها مشرف به حیاط منازل همسایگان باشد (با رعایت کامل طول و عرض حیاط خلوت) استفاده از پنجره بازشو تا ارتفاع یکصدو هفتاد (۱۷۰) سانتیمتر مجاز نبوده و مالکین ملزم به استفاده از شیشه‌های مشجر تا ارتفاع یکصد و هفتاد (۱۷۰) سانتی‌متر می‌باشند و در موارد بالاتر از یکصدو هفتاد سانتی متر استفاده از پنجره بازشو و شیشه‌های معمولی مجاز می‌باشد.

بازکردن پنجره به سمت املاک مجاور به شرط رعایت این سه نکته بلامانع است :
۱- موجب تضرر همسایه نباشد.
۲- تا ارتفاع ۱.۷۰ باشیشه ثابت و مشجر باشد.
۳- در صورت داشتن بازشو ارتفاع آن بالاتر از تراز ۱.۷۰ باشد .
شورای اسلامی شهرتهران در مورخه ۱۳۸۵/۰۷/۱۸ مصوبه لازم الاجرایی (فقط در شهرداری تهران) در این خصوص دارد :
در بناهایی که پنجره‌های مجاز آنها بر اساس ضوابط و مقررات جاری طراحی و تعبیه‌ شده و از طریق حیاط‌ خلوت یا نورگیرها مشرف به حیاط منازل همسایگان باشد (با رعایت کامل طول و عرض حیاط خلوت) استفاده از پنجره بازشو تا ارتفاع یکصدو هفتاد (۱۷۰) سانتیمتر مجاز نبوده و مالکین ملزم به استفاده از شیشه‌های مشجر تا ارتفاع یکصد و هفتاد (۱۷۰) سانتی‌متر می‌باشند و در موارد بالاتر از یکصدو هفتاد سانتی متر استفاده از پنجره بازشو و شیشه‌های معمولی مجاز می‌باشد.