آیا میتوان از حق شفعه بابت این قطعه فروخته شده استفاده کرد یا خیر؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۱۷۰ #89992515

باسلام خدمت وکلای گرامی
یه زمینی هست که به صورت ارث دریافت شده به متراژ بالا که کل این زمین یه وثیقه داشته و به ورثه رسیده یکی از این ورثه ها سهم خود از این زمین رو به پسر عموی خود فروخته که بهترین جای اون زمین بوده حال که از آن زمان سالیان زیادی گذشته
ممنون و سپاسگذارم 🙏

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام ورثه میتوانند از حق شفعه استفاده کنند ولی زمان مطلع شدن باید فورا اقدام کنند نه بعد از این همه سال نمیشود

درود برشما
خیر . اعمال حق شفعه فوری است. چون در صورتی که شفیع فورا اراده‏‌ی خودش را اعلام نکند این‌طور برداشت می‏‌شود که وی قصد صرف‌نظر کردن از حق شفعه‏‌ی خویش را دارد.

سلام نسبت به مشاعات و شریک حق شفعه ایجاد میشود لذا باتوجه به سوال شما خیر موفق باشید

درود بر شما، با توجه به توضیحات شما، خیر امکان استفاده از حق شفعه وجود نخواهد داشت.

با درود اعمال حق شفعه در سوال به نظر قابل اعمال نیست و به وجود نیامده است.
شفعه تملک سهم فروخته‌شده شریک به وسیله شریک دیگر است که به دلیل جلوگیری از ضرر شریک در مال غیرمنقول قابل تقسیم قرار داده شده است تا اگر یکی از دو شریک سهم خود را از طریق بیع به دیگری واگذار کرد، شریک دیگر بتواند با پرداخت‌‌ همان بها‌ به مشتری حصه شریک خود را تملک و از ضرر خود جلوگیری کند.

خیر حق شفعه صرفا در خصوص اموال غیر منقول قابل تقسیم است که بین دو نفر مشترک باشد.

با سلام . شرایط ایجاد حق شفعه در قانون مشخص است و این موضوع شرایط حق شفعه را ندارد ضمن اینکه حق شفعه فوری است . موفق و مؤید باشید .