صلح عمری همچنان پابرجاست یا باطل میشود؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۳۶ #89701778

اگر شخص بهایی قبل مرگ با فرزندان خود صلح عمری کند و بعد از مرگش یکی از فرزندانش نیز فوت کند و وارثین ان فرزند این صلح را قبول نداشته باشند

مشاوره حقوقی صلح
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اساسا مطابق قوانین جمهوری اسلامی برای افراد بهایی قانون ارث به رسمیت شناخته نمیشود . وفق نظریه مورخه ۱۲/ ۱۰/ ۶۴ :
اگر بر دادگاه معلوم باشد که متوفی و ورثه بهایی هستند دادگاه از رسیدگی به پرونده و صدور گواهی حصر وراثت برای افراد بهایی نوعی رسمیت بخشیدن به بهاییت است و این امر بر خلاف قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و قوانین موضوعه و نظم عمومی است و رعایت احوال شخصیه ایرانیان غیر شیعه منحصرا در مورد ایرانیان مسلمان غیر شیعه و نیز در مورد مسیحیان و کلیمیان و زردشتیان است لا غیر. البته چنان چه متوفی بهائی ولی ورثه مسلمان باشند رسیدگی و صدور گواهی حصر وراثت مطابق موازین شرع اسلام بلا مانع است و اگر متوفی مسلمان و ورثه بهایی باشند به علت آن که کافر از مسلمان ارث نمی‌برد متوفی در حکم بلا وراث بوده و ماترک به عنوان بلا صاحب تحت پوششی اداره سرپرستی دادسرای عمومی واقع می‌شود.