چگونه میتوانم قولنامه فروش آپارتمانم را فسخ کنم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۹۲ #89620828

باعرض سلام. حدود ۳ ماه قبل در یک بنگاه معاملات ملکی، با تنظیم قولنامه ای، اقدام به فروش یک واحد آپارتمان نمودم. نحوه پرداخت به این صورت بود که بخشی از پول، چند روز پس از عقد قولنامه و بخش دیگر روز سند در محضر پرداخت شود. خریدار قسمت اول را با چک پرداخت نمود و مشکلی نداشتیم. لکن در روز سند که تقریبا ده روز قبل بود حضور پیدا نکرد و بنده گواهی عدم حضور از سردفتر گرفتم. آن طور که اطلاع پیدا کردیم، ایشان در پی اخذ وام است ادعا میکند پول ندارد و بانک هم فعلا وامی نمیدهد. ضمنا ایشان به هیچ وجه پاسخ تلفنهای من را نمیدهد و من را بلاتکلیف گذاشته است. توضیح اینکه ما در قولنامه مان، مطلبی مبنی بر فسخ قرارداد در چنین مواقعی را ننوشته ایم و من در روز قولنامه هیچگونه چک یا تضمینی بابت نیامدن ایشان به محضر از ایشان نگرفته ام. حالا سرگردان شدم و نمیدانم آیا راهی برای فسخ قرارداد وجود دارد؟ اگر بله، چه دادخواستی باید مطرح شود تا به نتیجه برسم؟

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر در مبایعه شرط فسخی ذکر نشده باشد علی القاعده با توجه به ماده ۱۰ و ۲۲۳ قانون مدنی اصل برصحت و لزوم قرارداد است و امکان فسخ قرارداد وجود ندارد.
ازسویی در قرارداد باید تاریخ دقیق انتقال سند و دفترخانه اسناد رسمی صراحتا ذکر شده باشد و طرفین در این خصوص باید توافق کرده باشند تا بتوانید اگر وجه تخلفی در قرارداد پیش بینی شده است مطالبه نمایید.
علی الظاهر و طبق اظهارات شما در قرارداد نه تنها هیچ شرط فسخی ذکر نشده ازسویی وجه تخلف قراردادی نیز ذکر نشده است.
به عنوان اولین اقدام اظهار نامه ای از طریق دفتر خدمات قضایی برای مخاطب ارسال و مطالبه وجه را یادآوری و مهلتی برای پرداخت مشخص کنید اگر از پرداخت استنکاف نمود دادخواست مقتضی مطرح نمایید.

شما با استناد به تاخیر پرداخت ثمن میتوانید بیع را فسخ نمایید . ابتدا طی اظهارنامه ای قصد فسخ بیع را به خریدار اعلام نمایید . پس از ابلاغ اظهارنامه میتوانید دادخواست «تقاضای تنفیذ فسخ بیع نامه» را تقدیم دادگاه نمایید .