با توجه به این موضوع که این مسئله میتواند گواه آن باشد که کسری زمین را خریدار در آن زمان پذیرفته و بعدا تسویه نموده آیا الان ادعایی می تواند داشته باشد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۹۱ #89545660

سلام بنده یک زمین کشاورزی به متراژ ۷۰۰ متر مربع را به مبلغ ۴۵ میلیون تومان فروختم. حال بعد از گذشت حدود ده ماه خریدار تماس گرفته و گفته که چون زمین ۱۴۰ متر کسر دارد شکایت می خواهد بکند و طلب خسارت نماید در زمان فروش در قولنامه قید شده که پس از رویت زمین توسط خریدار مبلغ مورد معامله تسویه خواهد شد. با توجه به این موضوع که این مسئله میتواند گواه آن باشد که کسری زمین را خریدار در آن زمان پذیرفته و بعدا تسویه نموده آیا الان ادعایی می تواند داشته باشد؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید. در ضمن زمین قولنامه ای هست و سند ندارد.

مشاوره حقوقی ملکی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بستگی داره زمین بر حسب متراژ فروخته شده باشد یا بدون متراژ و در هر حال کسری متراژ بر عهده فروشنده است و طبق
مدنی
ماده ۳۵۵ - اگر ملکی به شرط داشتن مساحت معین فروخته شده باشدو بعد معلوم شود که کمتر از آن مقدار است مشتری حق فسخ معامله را خواهد داشت و اگر معلوم شود که بیشتر است، بایع می تواند آن رافسخ کند مگر اینکه در هر دو صورت، طرفین به محاسبه زیاده یآنقیصه تراضی نمایند.
ولی چون مهلت عرفی سپری شده تنها میتواند مطالبه کسری متراژ بخواهد اگر توافق بر متراژ شده باشد