ماترک متوفی به چه نسبتی تقسیم می‌شود؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۹۷ #88426536

باسلام خدمت حقوقدانان گرامی. در صورتی که زوج قبل از عروسی فوت کند( زوجه غیر مدخوله می‌باشد) و وارث طبقه وی پدر و مادر و همسر باشد ماترک متوفی به چه نسبتی تقسیم می‌شود. با تشکر

مشاوره حقوقی گواهی انحصار وراثت
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با احترام بدوا مهریه برداشته شده سپس ما بقی بین وراث تقسیم میشود

سلام همسر دایمی متوفی از ایشون ارث می برد به محض انعقاد عقد نکاح همسر جز وراث سببی محسوب می‌شود با وجود اینکه همسرمتوفی فرزندی ندارد یک چهارم از ترکه متوفی ارث می برد ضمن اینکه مهریه ایشون هم اول از ترکه برداشت می شود مابقی ارث به سایر ورثه می رسد

با درود اولویت با مهریه بوده وسپس به نسبت سهم خود ارث میبرند

درود ابتدا مهریه ی زوجه به عنوان دیون ممتازه کسر می‌شود البته باید دادخواست دهند ونفقه در صورت عدم پرداخت که البته زوجه باید دادخواست نفقه داده ودلایل مبنی بر عدم پرداخت نفقه دهند چون اصل بر پرداخت نفقه توسط زوج است وبعد ازاین دو ارث به مقدار ۱/۴به زوجه تعلق می گیرد

با سلام دوست عزیز زوجه همان میزان قانونی ارث میبرد و اولویت با پرداخت مهریه است بقیه به طبقات دیگر

با سلام
چنانچه عقد دائمی و رسمی باشد و فرزندی نداشته باشند یک چهارم به زوجه ارث می رسد و یک ششم به مادر و یک ششم به پدر و الباقی هم به پدر می رسد