آیا از نظر کارشناس تامین دلیل شورای حل اختلاف می توان در دادخواست به دادگستری استفاده کرد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۹۵ #88388585

با سلام و ادب و احترام همسایه من مقررات ساخت و ساز را رعایت نکرده و علاوه بر اینکه درز انقطاع پیش بینی نکرده و سازه خود را به ملک من مماس کرده است در ستونها و شناژهای افقی در مقاطع مختلف ۵ تا ۱۰ سانتیمتر به سمت حریم ملک من پیشروی و تجاوز نموده است. بنده از شورای حل اختلاف تقاضای تامین دلیل نمودم که کارشناس منتخب شورا این تجاوز و پیشروی را تایید نموده است. حال سوالم این است که:
۱. آیا شورای حل اختلاف جایگاه قانونی الزام سازنده به اصلاح و عقب نشینی از حریم ملک من را دارد یا باید در شعب دادگستری دادخواست جدیدی برای رفع و اصلاح مساله تنظیم کرد؟
۲.آیا در تنظبم دادخواست به شعب دادگستری مجددا باید درخواست تامین دلیل کرد یا می توان از همان نظریه کارشناس تامین دلیل شورای حل اختلاف استفاده کرد؟

مشاوره حقوقی شورای حل اختلاف
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

رسیدگی در شوراهای حل اختلاف آسان‌تر از دادگاه‌ها است و بعضی از تشریفاتی که برای شروع رسیدگی در دادگاه در نظر گرفته شده است، در این مراجع وجود ندارد. برای اینکه رسیدگی در شورای حل اختلاف شروع شود، حتی درخواست کتبی هم لازم نیست، در حالی که در دادگاه‌ها، دادخواست با شرایط شکلی خاص خود باید تهیه و تقدیم شود. در حقیقت، در شوراهای حل اختلاف، برای تسریع در رسیدگی به اختلافات، از تشریفات بسیاری چشم‌پوشی می‌شود. بنابراین، رسیدگی در شورا با درخواست کتبی و شفاهی به عمل می‌آید. درخواست شفاهی در صورت‌مجلس قید می‌شود و به امضای خواهان یا متقاضی می‌رسد. اگر چه درباره نحوه مطرح کردن درخواست چندان سخت‌گیری نشده است، ولی به هر حال درخواست ارائه‌شده حتما باید بعضی از شرایط را داشته باشد. این شرایط عبارت‌اند از:

در درخواستی که به شورای حل اختلاف تقدیم می‌شود، باید نام و نام خانوادگی، مشخصات و نشانی طرفین دعوا ذکر شده باشد.
موضوع خواسته یا درخواست یا اتهام باید ذکر شده باشد تا شورا بداند که دقیقا باید به چه ادعایی رسیدگی کند.
بخش سوم دادخواست، دلایل و مستندات آن است که باید از سوی خواهان یا متقاضی در پرونده نوشته شود.
پس از تقدیم دادخواست و پرداخت هزینه دادرسی، رسیدگی در شورا آغاز خواهد شد. رسیدگی شورا در امور مدنی مستلزم پرداخت ۳۰ هزار ریال و در امور کیفری ۵ هزار ریال به عنوان هزینه دادرسی خواهد بود. تمامی آنچه بدین ترتیب پرداخت می‌شود، به خزانه دولت واریز خواهد شد و در قالب بودجه، بار دیگر به شوراهای حل اختلاف و نیازهای آنها اختصاص می‌یابد.

تامین دلیل جهت حفط دلیل ،برای الزام سازنده باید دادخواست تقدیم دادگاه کنی وصلاحیت رسیدگی به پرونده دادگاه تعیین می کند ،نه همان تامین برای دادگاه آن حوزه قضایی کافی.

با سلام
با استناد به تامین دلیل (گزارش کارشناس) می تواند دعوی خویش را به طرفیت مالک سازنده در مرجه صالح اقامه نمائید