اگر مرد معسری درحال طی مراحل طلاق باشد میتواند برای همسرش منزل تهیه نکند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۴۹ #88241088

عرض سلام و وقت بخیر و تشکر فراوان از پاسخگویی شما بزرگواران .

زنی با بدرفتاری شوهرش را از خانه بیرون کرده , مهریه اش را اجرا گذاشته , اعسار مرد قبول شده , پیش پرداخت و اقساط تعیین شده , الان به درخواست مرد در مرحله ی تعدیل مهریه است .

مرد با وجودیکه یکسال است در خانه ی مزبور زندگی نمیکند ( مرد درخانه ی خواهرش سکونت دارد! ) تا بحال بطور کامل اجاره ی محل زندگی زن و نفقه ی ماهیانه اش را پرداخت کرده .

همچنین اولا زن بیش از دوسال است که کلا تمکین خاص ندارد!! و سالهاست که تمکین رفت و آمد هم ندارد و بدون اجازه ی مرد معاشرتها و رفت و آمدهای روزانه و مسافرتهای ایشان برقرار است !! کار منزل هم انجام نمیدهد و عملا فقط در منزل مرد سکونت دارد و خرجی میگیرد !! فرزند کوچک هم ندارد (دو پسر بالای 25 سال دارد )
حالا مرد درخواست طلاق داده و برای دوماه دیگر وقت رسیدگی تعیین شده .
از طرفی زمان اجاره ی منزل به پایان رسیده و باید منزل را تخلیه کنند .

حال سه سوال :
اول اینکه درخواست برای تشخیص عدم تمکین خاص فایده ای دارد ؟ ( چه برای طلاق یا نفقه یا تامین محل سکونت )

دوم اینکه الان که مرد باید پیش پرداخت مهریه را بدهد و انقدر هم معسراست که هیچ مالی ندارد و نمیتواند تا زمان معلوم شدن نتیجه ی طلاق منزل دیگری اجاره کند , اجاره نکردن منزل برای این زن از نظر دادگاه جرم خواهد بود ؟ مرد محکوم به چیزی میشود ؟

و سوم اینکه اگر زن منزل استیجاری فعلی را تخلیه نکند , شوهر یا صاحبخانه چه باید بکنند ؟؟

عذرخواهی میکنم که طولانی شد ولی ممنون میشم بزرگواری کرده و در هر سه مورد راهنمایی بفرمائید .

مشاوره حقوقی طلاق
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اول : اگر واقعا قصد ادامه زندگی دارید ، تمکین را انجام دهید
دوم: جرم نیست ، زن می تواند تقاضای نفقه نماید . اگرکلا نفقه ندهید ، جرم‌ ترک انفاق محقق می شود
سوم : صاحبخانه طبق قرارداد احاره اقدام میکند

د رخصوص پرداخت اجاره هم اگر رای دادگاه در این خصوص وجود ندارد مرد نیازی به پرداخت اجاره منزل برای سکونت زن ندارد .

با درود فراوان
اول بایستی دادخواست الزام به تمکین بدهند و حتی ایشان میتوانند در همان منزل سکونت کنند چرا به مکان دیگری رفته اند .
اگر زن تمکین کند مرد منزلی تهیه میکند و زن بایستی در آن منزل با شوهر زندگی کند و از ایشان تمکین کند تا نفقه بگیرد ، و اگر عدم تمکین صادر شد مرد هیچگونه نفقه ای نبایستی پرداخت کند و منزل هم بعهده ایشان نیست .
بهتر است با توجه به شرایط مرد منزلی تهیه کند و سپس دادخواست الزام به تمکین دهند در صورت عدم تمکین زن ، شوهر دیگر وظیفه ای نسبت به پرداخت نفقه و اجاره منزل ندارند .