اگر دیگه نتونم خودرو را برگردانم آیا میتوانم نسبت به قیمت روز خودرو درخواست مال کنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۷۶ #88101396

باسلام،
بنده در ۹۸/۹/۲۵ یک خودروی پراید به صورت قولنامه ای خرید نمودیم که طرف مورد معامله ما را فریب داد و هر کاری کردیم نتوانستیم مدارک ماشین را رویت کنیم و هر بار که درخواست مدارک کردیم به بهانه های مختلف از انجام اینکار سر باز میزد، بخاطر بی تجربه بودن از پلاک استعلام لازم رو انجام ندادم بعد از ۱۱ ماه بخاطر یک تصادف خوشبختانه مشخص شد که از پلاک شکایت شده بعد از پیگیریهای مربوطه مشخص شد که خودروی فوق مال غیر بوده و به من فروخته اند،حالا بنگاهی که خودرو را به طرف من فروخته بود با توسل به مدارک موجود در اختیارش توانست خودرو را از ید من خارج کند البته خودرو در توقیف بوده و بدون اطلاع بنده اقدام به ترخیص خودرو نموده اند
حالا سوال بنده اینجاست من اگر دیگه نتونم خودرو را برگردانم آیا میتوانم نسبت به قیمت روز خودرو درخواست مال کنم؟ من با خودروی فوق امرار معاش برای خود و خانواده میکردم و از صبح تا شب بیش از ۱۲ ساعت مسافرکشی میکردم و درآمد میانگین روزی ۲۵۰،۰۰۰ تومان بوده است آیا نسبت به ضرر و زیان بیکاری ام اقدام کنم

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
از نظر کیفری شما میتوانید شکایت فروش مال غیر بر علیه فروشنده مطرح نمایید.
طبق ماده ۱ قانون مجازات راجع به انتقال مال غیر :کسی که مال غیر را با علم به اینکه مال غیر است به نحوی از انحاء عینا
یا منفعتا بدون مجوز قانونی به دیگری منتقل کند کلاهبردار‌محسوب می‌شود. ‌و همچنین است انتقال‌گیرنده که در حین معامله عالم به عدم مالکیت انتقال دهنده باشد.
فروشنده مال غیر علاوه بر محکومیت به مجازات کلاهبرداری به رد مال نیز محکوم خواهد شد.
در خصوص مطالبه خسارات وارده نیز میتوانید هم زمان با شکایت کیفری دادخواست مطالب ضرر و زیان ناشی از جرم مطرح نمایید.

اگر فروش مال غیر انجام شده باشد شما می توانید اصل پول پرداختی و غرامات وارده را از فروشنده دریافت کنید. ابتدا می بایست شکایت فروش مال غیر مطرح کنید .

سلام
اگر خودرو مال غیر بوده که تملک شما نسبت به آن متتفی ست لذا می توانید از فروشنده و بنگاه دار شکایت انتقال مال غیر کنید.