آیا میتوان اجرت المثل ایام تصرف یکی از وراث از ما ترک متوفی را دریافت کرد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۹,۲۸۸ #8800

با سلام
پدر من 3 سال پیش فوت کرده وصیت نامه ای هم بجا نگذاشته. ما 2 برادر و 4 خواهر هستیم. من 26 سالمه و پسر هستم.
یک مغازه به قیمت 150 میلیون و یک منزل به قیمت 300 میلیون از پدر بجا مونده.
مغازه از 10 سال پیش دست برادرم بوده و از آن درآمد داشته. کرایه و یا سهمی هم به ما نداده است. در تمام این 10 سال هم خوده من بصورت پاره وقت پیشش کار کردم اما بجز مبلغ ناچیزی، پول دیگری به من نداده. و طی این چند سال هم خیال نداره که سهم من رو بده و همه رو تصاحب کرده و حتی بنده رو از منزل هم بیرون کرده.
امسال که من جهت حصر وراثت اقدام کردم. وکیل گرفتم و حکم پلمپ مغازه را هم گرفتم. ولی وکیل میگه که اگه پلمپش کنیم. باز می تونه در مدت 2 یا 3 روز حکم فک پلمپ بگیره!
حالا من سوال هام اینه:
وقتی این مغازه ارث هست و بدون اجازه داره ازش درآمد کسب میکنه و تصاحبش کرده چطور میتونه فک پلمپ بگیره؟ مگر نباید تا زمان تقسیم ارث مغازه و اموال پلمپ باشن؟
آیا می تونم حق اجرت المثل بگیرم؟ (حدود 100 میلیون هم سپرده بانکی داره و یک زمین هم که الان قیمتش حدود 50 تومن میشه که از درآمد همین مغازه بدست آورده.)
آبا اگه پرونده به دادگاه بره مغازه و منزل باید بفروش برسه تا حقم رو بگیرم یا چی ؟
سهم ارث من چقدر میشه؟

الان 10 ماه هست که درگیر این پرونده شدم لطفاً راهنمایی کنید که باید چیکار کنم. ممنونم

مشاوره حقوقی ارث
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما باید به شورای حل اختلاقف مراجعه کرده و تقاضای مهر و موم ترکه را نمایید. در صورتی که بعد از مهر و موم برادرتان تقاضای رفع آن را نماید شما باید تا پایان مراحل انحصار وراثت صبر کرده و بعد از پایان آن جهت اجرای آن اقدام میکنید. به این صورت که ابتدا مطالبه ی اجرت المثل ایام تصرف برادرتان از مغازه را تقدیم دادگاه میکنید.بعد از مراجعه کارشناس به محل اجرت المثل تصرف 10 سال محاسبه شده و به ورثه تعلق میگیرد.در صورتی که بین وراث در تقسیم اموال مشاع اختلاف حاصل شود به درخواست یکی از ورثه دستور فروش آن ملک توسط دادگاه صادر شده و بعد از فروش آن ما ترک متوفی بین ورثه مطابق مقررات ارث تقسیم خواهد شد.موفق باشید