انحصار وراثت چگونه انجام میشود؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۹۰ #87971192

عرض سلام
فرزند پسری از هفت ماهگی والدینش متارکه میکنند پدر به تمام حقوق مادی و معنوی فرزند پشت میکند و پس از سالها فوت کرده اما زن دوم پدر اسم این فرزند رو حتی در اگهی فوت هم ذکر نکرده، ماترک متوفی به گفته اطرافیان همگی بنام زن دوم هست اما به ظاهر نامشروع بدلیل وجود چندین ملک به ارزش بسیار بالا، پسر سالها دور از پدر و فامیل بوده و هیچ مدرکی برای انحصار ورثه دستش نیست در ضمن پسر دیگر متوفی از زن دوم خارج از ایران و مشکوک به انتقال ناموجه پول به ایران هست با توجه به پیچیدگی شرایط و این فرزند از کجا باید شروع کند و ایا این اموال چه تکلیفی دارند؟

مشاوره حقوقی انحصاروراثت
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با وجود انتقال اموال،موضوع ارث منتفی است.

چون اموال منتقل شده اصلا ارث منتفی است.

باتوجه ب اینکه اموال متوفی همگی ب نام زن دوم وی باشد بعنوان مالک قانونی اموال،دیگر تقاضای ارث و میراث فرزند زن اول از وی معنایی ندارد و در مورد ادعای انتقال ناموجه پول ب ایران هم نمیتوان ب شک و ظن استناد کرد و نیاز ب مدرک و مستندات برای اثبات هست

موضوع انحصار وراثت با توجه به اینکه اموال به نام زن می باشدتقاضای آن برای فرزند متصور نخواهد بود مگر اینکه خلاف آن ثابت شود

چنانچه فرزند مدارکی دال بر اثبات نسب خود دارد میتواند درخواست انحصار وراثت مجدد واصلاح حصر وراثت قبلی انجام دهد وپس ازآن اقدام به تقسیم تمام ترکه متوفی کند. ولی چنانچه هیچ مدرکی مبتنی بر پدرو فرزندی ندارد باید ابتدا دادخواست اثبات نسب بدهد وپس از اثبات نسبت خود مراحل فوق الذکر را انجام دهد

با توجه به اینکه در توضیحاتتان فرموده اید که اموال به همسر دوم متوفی انتقال پیدا کرده لذا اساسا موضوع ارث و ماترک متوفی منتفی می باشد . لیکن میتوانید از طریق پیگیری در شورای محل فوت پدر در جریان صدور گواهی حصروراثت قرار گرفته و باارائه مدارک هویتی خود تقاضای اصلاح گواهی را بنمایید .