برای وصول چک برگشتی چه اقدامی باید انجام دهم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۴۶ #87354123

سلام
برای وصول چک برگشتی به دادگاه مراجعه کردم و دادگاه برای ایجاد شکایت منو به اداره ثبت اسناد فرستادن اداره ثبت اسناد کار منو انجام نمیده، بدلیل اینکه فقط مهریه بعهده این اداره است و مدیر دادگاه جواب میده که طبق دستورالعمل باید اداره ثبت اسناد کارمو انجام بده.
نمیدونم باید چیکار کنم؟
لطفا راهنمایی بفرمایید.

مشاوره حقوقی چک
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بایستی از طریق دادگاه اقدام نمایید و دادخواست برای مطالبه وجه چک بدهید .
اگر چکی که در اختیار دارید از چک های جدید است مطابق ماده ۲۳ قانون چک میتوانید مستقیم درخواست اجرائیه نمایید .

با سلام و احترام چنانچه چک شما جزو چکهای مشمول مقررات جدید قانون چک باشد طبق ماده ۲۳ قانون چک دارنده چک می‌تواند با ارائه گواهینامه عدم پرداخت، از دادگاه صالح صدور اجرائیه نسبت به کسری مبلغ چک و حق الوکاله وکیل طبق تعرفه قانونی را درخواست نماید. دادگاه مکلف است در صورت وجود شرایط زیر حسب مورد علیه صاحب حساب، صادر کننده یا هر دو اجرائیه صادر نماید.

الف- در متن چک، وصول وجه آن منوط به تحقق شرطی نشده باشد؛

ب- در متن چک قید نشده باشد که چک بابت تضمین انجام معامله یا تعهدی است؛

ج- گواهینامه عدم پرداخت به دلیل دستور عدم پرداخت طبق ماده (۱۶) این قانون و تبصره‌های آن صادر نشده باشد.
صادرکننده مکلف است ظرف مدت ده روز از تاریخ ابلاغ اجرائیه، بدهی خود را بپردازد، یا با موافقت دارنده چک ترتیبی برای پرداخت آن بدهد یا مالی معرفی کند که اجرای حکم را میسر کند؛ در غیر این‌صورت حسب درخواست دارنده، اجرای احکام دادگستری، اجرائیه را طبق «قانون نحوه محکومیت‌های مالی مصوب ۲۳/۳/۱۳۹۴» به مورد اجراء گذاشته و نسبت به استیفای مبلغ چک اقدام می‌نماید.
اگر چک شما مشمول مقررات جدید نباشد هم اجرای ثبت و هم دادگاههای حقوقی کمافی السابق مکلف به رسیدگی حقوقی و صدور اجراییه هستند.