تغییر سن شناسنامه بیش از ۵ سال چگونه است؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۵۹۳ #87202054

با سلام و احترام
من می خوام تغییر سال تولد بیش از ۵ سال در شناسنامه داشته باشم، چه شرحی بنویسم که بیشترین امکان پذیر ش داشته باشه؟ چه مواردی بهتر هست ذکر بشه و چه مواردی ذکر نشه؟ من آشنا به مسایل حقوقی نیستم آیا داشتن وکیل برای این کار لازم هست؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

مشاوره حقوقی تغییر سن در شناسنامه
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

متاسفانه تغییر سن بدون ارائه دلیل و مدرک محکمه پسند ممکن نیست،باید دلیلی ارائه دهید ک سن شناسنامه ای و سن واقعی شما تفاوت دارد،می‌توان طرح دعوی کرد و وکیل اختیار نمود لیکن امکان حصول نتیجه عملا بسیار ضعیف هست

با سلام اثبات این که سن واقعی کمتر یا بیشتر از سن شناسنامه است امری دشوار است در این خصوص می توان به شهادت شهود و ارجاع به پزشکی قانونی برای تشخیص سن واقعی استناد کرد صاحب شناسنامه تنها یک بار در طول عمر خود در صورتی که سن واقعی با سن شناسنامه آن متفاوت باشد میتواند سن خود را تغییر دهد.
تغییر سن تا پنج سال در صلاحیت دادگاه بیش از پنج سال در صلاحیت هیات حل اختلاف ثبت احوال است لیکن باید ثابت نمایید.
بله شما میتوانید در این خصوص هم وکیل بگیرید یا مشاوره تلفنی رزو نمایید تا راهنمایی لازم صورت بگیرید و خود شما اقدام نمایید.

سلام و ادب واحترام در مورد کاهش سن خدمتتان عرض کنم حتما باید در واقعیت وجود داشته باشد صرف اینکه برای ازدواج، کار ، ظاهر باشد مورد قبول قضات محترم قرار نمی گیرد چون از دید شما یک کاهش سن است اما بار حقوقی دارد

سلام و درود.

دو روش برای تغییر سن وجود دارد.

مطابق رای وحدت رویه ۵۹۹ مورخ ۱۳/۴/۱۳۷۴ هیئت عمومی دیوان عالی کشور، برای تغییر سن به میزان کمتر از ۵ سال باید به دادگاه حقوقی محل سکونتان مراجعه نمایید.

درخواست از دادگاه نمیتواند با عنوان تغییر سن باشد. بلکه شما باید علیه اداره ثبت احوال دعوی طرح نمایید.

شما باید ادله ای محکمه پسند و قاطع همچون: -استشهاد محلی، - نظر پزشکی قانونی و ... ارائه دهید.

در مورد تغییر سن بیش از پنج سال باید با تکمیل مدارک و ارائه ادله قانونی به دبیرخانه کمیسیون تشخیص سن اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه خود مراجعه و پیگیری نماید که یک پروسه مجزا است.
این مورد را با مشاوره با حقوقدان ، خود شما هم می توانید انجام دهید.

موفق و سربلند و پیروز باشید.

با سلام
مطابق مواد ذیل عمل نمایید
برابر ماده واحده " قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آنها " مصوب سال ۱۳۶۷، از تاریخ تصویب قانون مذکور تغییر تاریخ تولد اشخاص ممنوع می باشد . بنابراین اصل بر این است که امکان تغییر سن شناسنامه افراد وجود ندارد . اما برخی از افراد در صورتی که بتوانند با ارائه دلایل کافی تفاوت سن شناسنامه با سن واقعی شان را ثابت کنند ، کم کردن سن شناسنامه یا زیاد کردن آن ممکن است . هر فرد تنها یک بار در طول عمر خود می تواند اقدام به تغییر سن شناسنامه اش کند .
الف ) تغییر سن شناسنامه در صورتی که تفاوت سن شناسنامه و سن واقعی بیش از ۵ سال باشد : بررسی موضوع در کمیسیون تشخیص سن
ب ) تغییر سن شناسنامه در صورتی که تفاوت سن شناسنامه و سن واقعی کمتر از ۵ سال باشد:رسیدگی به این موضوع در صلاحیت دادگاه حقوقی محل سکونت متقاضی است
همچنین دلایلی مثل استشهاد نامه ، برگه ولادت، ارجاع به پزشکی قانونی و ... بعنوان دلیل مورد استفاده قرار می گیرد

باید با ارایه اسناد و مدارک به اداره و هیات حل اختلاف ثبت استان مربوط به خودتان مراجعه نمایید نیازی به وکیل نمی باشد

برابر ماده واحده " قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آنها " مصوب سال ۱۳۶۷، از تاریخ تصویب قانون مذکور تغییر تاریخ تولد اشخاص ممنوع می باشد . بنابراین اصل بر این است که امکان تغییر سن شناسنامه افراد وجود ندارد . اما برخی از افراد در صورتی که بتوانند با ارائه دلایل کافی تفاوت سن شناسنامه با سن واقعی شان را ثابت کنند ، کم کردن سن شناسنامه یا زیاد کردن آن ممکن است . هر فرد تنها یک بار در طول عمر خود می تواند اقدام به تغییر سن شناسنامه اش کند .
الف ) تغییر سن شناسنامه در صورتی که تفاوت سن شناسنامه و سن واقعی بیش از ۵ سال باشد : بررسی موضوع در کمیسیون تشخیص سن
ب ) تغییر سن شناسنامه در صورتی که تفاوت سن شناسنامه و سن واقعی کمتر از ۵ سال باشد:رسیدگی به این موضوع در صلاحیت دادگاه حقوقی محل سکونت متقاضی است
همچنین دلایلی مثل استشهاد نامه ، برگه ولادت، ارجاع به پزشکی قانونی و ... بعنوان دلیل مورد استفاده قرار می گیرد