آیا تنها به صرف ادعا بدهکار محسوب می شوم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۰۹۱ #86882902

سلام
چند روز قبل برای من (ساکن سبزوار) ابلاغیه ای مبنی بر شکایت فردی از من در دادگاه حقوقی سردشت(آذربایجان غربی) بابت بدهی ۸۵ میلیونی به وی و احضار بنده برای شرکت در دادگاه سردشت آمده است. پس از بررسی اوراق پیوست تنها مدرکی که ایشان به عنوان دلیل شکایت مطرح کرده، شهادت کتبی ۴ نفر شهود ادعایی است که بنده آنها را نمیشناسم.ایشان با اذعان به کارگر بودن و نداشتن توان مالی از پرداختن هزینه دادرسی نیز معاف شده است.

حال با اینکه بنده تابحال به سردشت نرفته و ایشان و شهود ادعایی را نمیشناسم آیا به صرف ادعا بدهکار محسوب می شوم؟
با توجه به اینکه محل سکونت من سبزوار است و جلسه اول دادگاه اول مرداد برگزار می شود چطور می توانم به عدم صلاحیت محلی اعتراض کنم؟

مشاوره حقوقی وصول مطالبات
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

به وسیله ارسال لایحه یا حضورا و صرفا تا جلسه اول دادگستری به صلاحیت دادگاه اعتراض کنید.
پیشنهاد میکنم دفاع در این خصوص را به یکی از وکلا واگذار کنید چرا که هر چند پرونده شما قابلیت دفاع دارد اما شاهد یکی از ادله است که نداشتن وکیل و تخصص در دفاع می تواند موجب محکومیت شما شود.

با توجه به اینکه محل سکونت من سبزوار است و جلسه اول دادگاه اول مرداد برگزار می شود چطور می توانم به عدم صلاحیت محلی اعتراض کنم؟
شما باید طبق لایحه ای که به دادگاه می فرستید به صلاحیت محلی دادگاه اعتراض کنید
و دقت داشته باشید که تنها تا جلسه اول دادگا ه فرصت اعتراض دارید

حال با اینکه بنده تابحال به سردشت نرفته و ایشان و شهود ادعایی را نمیشناسم آیا به صرف ادعا بدهکار محسوب می شوم؟

خیر حتما باید مدارکی دال بر بدهکار بودن شما ارائه دهند که مورد قبول قاضی باشد

در قانون برای اثبات ادعایی که در دادگاه حقوقی مطرح می شود ۵ شیوه در نظر گرفته شده است :

۱- اقرار : اقرار در پرونده های حقوقی به این معناست که شخص اقرار کننده موضوعی را که به ضرر خودش و به نفع دیگری است را بیان کند . در صورت اقرار شخص به زیان خودش ، طرف مقابل دیگر نیازی به ارائه دلیل و مدرک ندارد .

۲- سند : مهمترین دلیل برای اثبات ادعا در دعاوی حقوقی است . سند در ادله اثبات دعوی ، هر نوشته ای است که قابل استناد باشد و دادگاه آن را به عنوان دلیلی برای اثبات ادعا بپذیرد .

۳- شهادت : اگر به دو روش اقرار و ارائه سند نتوان ادعا را ثابت کرد ، می توان از شاهدان خواست تا شهادت بدهند . شهادت در امور حقوقی به این معنی است که از کسی که به صورت تصادفی یا غیر تصادفی ، درباره موضوع دعوا چیزی شنیده یا دیده است ، خواسته شود تا آنچه می داند را در دادگاه بیان کند .

۴- بازدید محل و تحقیقات محلی : در صورتی که یکی از دو طرف دعوا ، به اطلاعات اهل محل استناد کند ، حتی اگر نامی از از اهالی محل که اطلاعات مورد نظر را دارند نبرد ، دادگاه دستور تحقیق محلی صادر می کند تا بازید از محل و تحقیقات محلی صورت بگیرد .

۵- رجوع به کارشناس : در مواردی ، هر دو طرف یا یکی از آنها می توانند از دادگاه بخواهند تا موضوع از طریق کارشناسی پیگیری شود . البته در مواردی که لازم باشد بدون درخواست طرفین ، خود قاضی می تواند قرار ارجاع به کارشناس را صادر کند .

۶- قسم : قسم یا سوگند کم کاربرد ترین دلیل برای اثبات دعوی است و بیشتر به منظور پایان دادن به اختلاف از آن استفاده می شود . در واقع هر زمان که مدعی دلایل کافی برای اثبات ادعای خود نداشته باشد و طرف مقابل هم ادعای مدعی را رد کند ، مدعی می تواند از طرف مقابل بخواهد که سوگند بخورد که حقیقت را می گوید.

مطابق آئین دادرسی مدنی ماده ۱۱ - دعوا باید در دادگاهی اقامه شود که خوانده ، در حوزه قضایی آن اقامتگاه دارد و اگر خوانده در ایران اقامتگاه نداشته باشد، درصورتی که‌ در ایران محل سکونت موقت داشته باشد، در دادگاه همان محل باید اقامه گردد و هرگاه درایران اقامتگاه و یا محل سکونت موقت نداشته ولی مال‌ غیرمنقول داشته باشد، دعوا در دادگاهی اقامه می‌شود که مال غیرمنقول در حوزه آن واقع است و هرگاه مال غیرمنقول هم نداشته باشد، خواهان در‌ دادگاه محل اقامتگاه خود، اقامه دعوا خواهد کرد.