درصورت مراجعه فوری دختران شخص الف به ایران، آیا می توانند از حق شفعه استفاده و اخذ به شفعه نمایند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۵۶ #86599485

شخص الف مالک یک دانگ زمین زراعی به همراه شخص ب (مالک پنج دانگ دیگر) می باشند الف به خارج از کشور مهاجرت می نماید. پس از مدتی شخص ب فوت می کند و پنج دانگ سهمیه وی به پنج پسرش از طریق ارث منتقل می گردد. حال یکی از وراث سهمیه خود را در قالب عقد بیع به یکی دیگر از ورثه واگذار می نماید سپس شخص الف نیز در خارج از کشور فوت می کند و دو فرزند دخترش وارث او می گردند.

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام باتوجه به اینکه تعدادمالکین بیش از ۲ نفر میباشد حق شفعه دراینجا مصداق ندارد

با سلام
اولا مطابق ماده ۸۲۳قانون مدنی
حق شفعه بعد از موت شفیع به وارث یا وراث او منتقل می‌شود
ثانیا صرفنظر از اینکه حق شفعه بعد از فوت به ورثه قابل انتقال است مساله مهم این است که مطابق ماده ۸۱۵ قانون فوق الذکر
حق شفعه را نمی‌توان فقط نسبت به یک قسمت از مبیع اجرا نمود، صاحب حق مزبور یا باید از آن صرف نظر کند یا نسبت به تمام مبیع اجرا نمایدلذا با توجه به مساله که اعلام شده است یکی از وراث قدرالسهم خود را به عقد بیع واگذار نموده است لذا در وضعیت فعلی حق شفعه قابل اعمال نیست

با سلام
قانونگذار در ماده ۸۰۸ قانون مدنی می‌گوید: هر ‌گاه مال غیرمنقول قابل تقسیمی بین دو نفر مشترک باشد و یکی از دو شریک، حصه (سهم) خود را به قصد بیع (فروش) به شخص ثالثی منتقل کند، شریک دیگر حق دارد قیمتی را که مشتری داده است، به او بدهد و حصه مبیعه (سهم فروخته‌شده) را تملک کند.
لذا در مورد شما مصداق ندارد

سلام
یکی از شرایط حق شفعه این است که مال بین دو نفر مشترک باشد در اینجا چون مالکین بیش از دو نفر هستند حق شفعه مصداق ندارد