رای دادگاه تغییر سن چه معنی دارد؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۳۰۳ #86193344

سلام این ابلاغیه از نتیجه دادگاه برام اومده به خواسته اصالح دادگاه با بررسی اوراق و محتویات پرونده، اظهارات خواهان، صرف نظر از عدم معرفی نماینده و ارسال الیحه از سوی خوانده در دادگاه علی رغم ابالغ واقعی، با عنایت به اینکه دعوی تغییر سن بیش از ۵ سال به موجب ماده واحده و تبصره
قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آنها مصوب ۱۳۶۷ ممنوع و مقرر نموده تغییر تاریخ تولد اشخاص ممنوع و صرفا تغییر سن بیش از ۵ سال در صالحیت کمیسیون ماده واحده قانون مزبور می باشد و نه در صالحیت دادگستری لذا دعوی خواهان به کیفیت مطروحه قابلیت استماع نداشته و با اختیار حاصله از ماده واحده قانون صدالذکر و نیز ماده ۲ قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقالب در امور مدنی قرار عدم استماع دعوی صادر و اعالم می گردد.
ولی چیزی ازش متوجه نشدم که چرا مخالفت کردن با تغییر سن من

مشاوره حقوقی تغییر سن در شناسنامه
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مرجع صلاحیت‌دار برای تغییر سن در شناسنامه
الف: اگر متقاضی مدعی شود اختلاف سن واقعی او با سن مندرج در شناسنامه اش بیشتر از پنج سال است، باید به کمیسیونی موسوم به کمیسیون تشخیص سن مستقر در فرمانداری شهرستان محل صدور شناسنامه اش رجوع کند. این کمیسیون مرکب است از: فرماندار یا بخشدار، رئیس اداره ثبت احوال محل، پزشک منتخب ، مدیرعامل سازمان بهداری استان و رییس شورای اسلامی شهر یا بخش. ریاست این کمیسیون بر عهده قاضی دادگاه محل است. صاحب شناسنامه تنها یک بار در طول عمر خود حق دارد از این طریق برای اصلاح سن مندرج در شناسنامه اقدام کند.این در خواست هم می تواند در جهت افزایش و هم کاهش سن باشد. برای مثال متقاضی می تواند مدعی شود که سن او در شناسنامه ۴۰ سال است ولی سن واقعی اش ۴۶ سال یا ۳۴ سال است. در هر حال این اختلاف سن نباید کمتر از پنج سال باشد.
ب: اما اگر متقاضی مدعی شود که سن واقعی او با سن مندرج در شناسنامه اش کمتر از پنج سال اختلاف دارد، باید به دادگستری رجوع کند و با رعایت مقررات و تشریفات مربوطه و تقدیم دادخواست طرح دعوا کند.پروسه تغییر سن در شناسنامه بسته به هر مورد و با توجه به شرایط متفاوت است. با این حال این کار ممکن است بین یک تا سه ماه زمان ببرد.

بنام خدا،تغییر سن بیش از ۵ سال در صلاحیت هیات حل اختلاف ثبت احوال است.

با سلام، تغییر سن بالای ۵ سال با پایین ۵ سال تفاوت دارد چون بیش از ۵ سال کمیسیون و کمتر در صلاحیت دادگاه. به همین منظور دادگاه از خود رفع صلاحیت کرده

سلام تا ۵ سال در صلاحیت دادگاه است

تغییر سن بیش از پنج سال در صلاحیت اداره ثبت احوال است و کمتر از آن در صلاحیت دادگاه می باشد

مطابق جملات مطروحه در رای مذکور رسیدگی ب موضوع تغییر سن بیش از ۵ سال در صلاحیت دادگستری نیست و قرار عدم استماع صادر شده است

تغییر سن بیش از ۵ سال در صلاحیت کمیسیون ماده واحده قانون ثبت احوال می باشد و نه در صلاحیت محاکم دادگستری