آیا چنین صلحنامه ای صحیح می باشد یا خیر؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۸۶ #85423950

با سلام
معروض می دارم اگر آقای ((ب)) زمینی را بصورت وکالتی از آقای ((الف)) خریداری کرده باشد، بدون آنکه با آقای ((الف)) قراردادی از قبیل بیع یا صلح تنظیم نموده باشد و سپس با تنظیم صلحنامه ای آن زمین را به آقای ((ج)) واگذار نماید و در صلحنامه نیز آقای ((ب)) خود به عنوان مالک زمین به واسطه آن وکالتنامه اقدام به فروش نماید. اولا آیا چنین صلحنامه ای صحیح می باشد یا خیر؟
ثانیا در صورت فوت آقای ((الف)) وراث می توانند ادعایی داشته باشند یا خیر؟
ثالثا در صورت صحیح نبودن معامله برای هر یک از افراد چه بار حقوقی پیش خواهد آمد؟
با تشکر از پاسخی که خواهید داد و آرزوی توفیق روز افزون برای شما.

مشاوره حقوقی صلح
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

۱- این موضوع بستگی به اختیارات تفویض شده وکالتنامه آقای ب به آقای الف دارد
۲- زمان تنظیم و متن صلحنامه نیز تاثیر گذار است
۳- پس از بررسی موضوعات ۱ و ۲ میتوان گفت آثار حقوقی به چه شکلی میباشد

در قانون مدنی، وکالتنامه سندی نیست که مالکیت را به اثبات برساند اماا طبق عرف معمول جامعه، قضات دادگاهها تحقیقاتی در این مورد انجام می دهند که آیا علاوه بر وکالتنامه، عقد فروش یا همان بیع به صورت شفاهی انجام گرفته است یا خیر ؟ ایا پولی بابت ثمن معامله رد شده است یا خیر؟ لذا اون صلحنامه هم کاملا صحییح است