تقسیم ارث کجا صورت میگیرد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۵۶ #85372618

سلام
بنده برادر و خواهر ناتنی دارم که در استان آذربایجان شرقی زندگی میکنن و از ملک پدری استفاده میکنند. من خودم مشهدم و دسترسی به ملک و بقیه وراث ندارم از طریق ثبت اسناد مشهد استعلام گرفتم گواهی انحصار وراثت هم دارم ولی جواب ندادن و. گفتن چون ملک آذربایجان هست از اونجا اقدام کنید.حالا میخوام بدونم اگر از اون شهر استعلام کنم برای ادامه روند تقسیم ارث میتونم از شهر خودم اقدام کنم؟مراحل رو توضیح بدید ممنون میشم.

مشاوره حقوقی ارث
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
ماده ۲۰ قانون آیین دادرسی مدنی مقرر می دارد :« دعاوی راجع به ترکه متوفی اگرچه خواسته دین و یا مربوط به وصایای متوفی باشد تا زمانی که ترکه تقسیم نشده ، در دادگاه محلی اقامه می شود که آخرین اقامتگاه متوفی در ایران ، آن محل بوده واگر آخرین اقامتگاه متوفی معلوم نباشد ، رسیدگی به دعاوی یاد شده در صلاحیت دادگاهی است که آخرین محل سکونت متوفی در ایران ، در حوزه آن بوده است ».

لذا برای طرح دعوی تقسیم ترکه باید به آخرین اقامتگاه متوفی مراجعه کرد حتی اگر اموال او و یا وراث در محل دیگری باشند.
موفق باشید

شما میتوانید از طریق اداره ثبت کل در تهران واقع در خیابان پارک،تقاضای استعلام ثبت کلی نمایید.

سلام
شما باید از طریق شورا حل اختلاف اقدام کنید

، سلام
طبق قانون آیین دادرسی مدنی تقسیم ارث :
در صلاحیت دادگاهی است که اخرین اقامتگاه متوفی در ایران آن محل بوده
و اگر اخرین اقامتگاه متوفی معلوم نباشد، رسیدگی به دعاوی تقسیم ارث در صلاحیت دادگاهی است که اخرین محل سکونت متوفی در ایران ، در حوزه آن بوده است.

باید دادخواست در محل وقوع ملک انجام پذیرد