چه راه قانونی وجود دارد که من انجام دهم تا زوجه مجبور به بردن جهیزیش بشود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۸۶ #85295586

با سلام و احترام . خواهشا کمکم کنید ‌.
خانم بنده حق حبس دارد من سال گذشته مسکن تهیه کردم و خانم بنده جهیزیشون رو آوردن و آنجا گذاشتند . حالا من بهش میگویم شما که حق حبس داری و سر زندگیت نمی آیی چرا وسیله هاتو نمیبری؟ چندین بار توسط اقوام بهشون گفتم ولی پاسخ ندادند شاید حق حبس خانمم چندین سال طول بکشه نمیتونم یه خونه بلاتکلیف نگه دارم
ممنونم از شما

مشاوره حقوقی استرداد جهیزیه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام

طبق ماده ۱۰۸۵قانون مدنی، زن می‌تواند تا مهر به او تسلیم نشده از ایفاء وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند مشروط بر این که مهر او حال باشد و این امتناع‌مسقط حق نفقه نخواهد بود.

لذا با توجه به اینکه زوجه از حق حبس استفاده نموده و از زوج تمکین ندارد و حاضر به زندگی با زوج در منزل مشترک نیست ولی طبق قانون مستحق نفقه است. و مسکن یکی از موارد نفقه محسوب میشود و شما مکلف هستید مسکن تهیه نموده و مراتب را به اطلاع زوجه برسانید . اگر منزل مشترک را تخلیه نمایید ممکن است با شکایت ترک انفاق از سوی ایشان مواجه شوید. ضمنا اگر ناچار به تخلیه شدید حتما آدرس مسکن جدید را کتبا به زوجه اعلام نمایید.

در خصوص استرداد جهیزیه بهتر است به زوجه اظهارنامه بفرستید و در آن قید نمایید در صورت عدم اقدام به بردن جهیزیه،از جهیزیه استفاده خواهید کرد. احتمالا زوجه برای جلوگیری از استفاده شما از جهیزیه ،اقداماتی انجام خواهد داد.

حق حبس در مورد مهریه مصداق دارد و تا پرداخت کامل مهریه حق حبس وجود دارد و فقط با پرداخت کل مهریه از بین می رود.