امضا اسناد و رسید پرداخت توسط دفتریار قانونی است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۸۲ #85161942

سلام، در دفترخانه، در سند وکالت فروش اموال غیرمنقول، اسم سردفتر و کفیل سردفتر نوشته شده، ولی برای امضا دفتریار که همون کفیل هست مهر نامش رو زده و امضا کرده و در رسید پرداخت وجه الکترونیکی هم همون دفتریار مهر نامش رو زده و امضا کرده. این موارد موردی نداره؟ یعنی دفتریار و کفیل سردفتر میتونه سند رو امضا کنه؟

مشاوره حقوقی ثبت اسناد
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
از نظر قانونی ایرادی در اقدام دفتر خانه و دفتر یار دیده نمیشه و مانعی نیست.

در صورتی که تنفیذ امضا از سوی سردفتر انجام شده باشد منعی ندارد

درود، ایراد قانونی مطابق شرایط خاصی که قانون تعیین نموده است ندارد

در موارد مرخصی – بیماری – تعلیق – انفصال موقت و معذوریت دفتریار و نیز در مواردی که دفتریار کفالت دفترخانه را طبق این قانون عهده دار شود در صورتی که دفترخانه دارای دفتریار دوم باشد امور مربوط به دفتریار به عهده دفتریار مزبور خواهد بود و هرگاه دفتریار دوم نباشد تا دو ماه وظایف دفتریار را خود سردفتر انجام می دهد و اگر مدت های بالا زائد بر دو ماه باشد کفالت امور دفتریار موقتا به عهده دفتریار دفترخانه دیگری گذارده خواهد شد