سند معتبر است یا کاغذ دست نویس؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱,۳۵۴ #85022264

سلام. به نام پدرم چند تا سند ملک هست که من و برادر و مادرم خبر نداشتیم الان داخل خانه هایی که به اسم پدرم هستن افغانی میشینه بهشون گفتیم که این خونه به اسم پدر منه میگن که نه پدر شما این خونه رو بما فروخته و کاغذ دستنویس داره که امضای پدرم پاش هست. ما میتونیم این خونه هارو پس بگیریم؟ سند معتبره یا کاغذ دست نویس؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.

مشاوره حقوقی اثبات مالکیت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام در صورت اثبات بیع امکان استرداد ملک را ندارید

با سلام، حسب قانون تنها سند رسمی درخصوص اموال غیر منقول معتبر می‌باشد ولی نظر به نظر شورای نگهبان اسناد عادی هم کماکان به قوت خود معتبر مباشند فلذا باتوجه به رویه دادگاه‌ها و نظریه شورای محترم نگهبان، اسناد عادی نزد آنان معتبر می‌باشد مگر اینکه امضاء ذیل سند عادی متعلق به پدر مرحوم‌تان نباشد ...

سلام
سند معتبره یا کاغذ دست نویس؟ بر اساس ماده ۲۲ قانون ثبت ،دولت تنها کسی را که ملک به اسم او ثبت شده و این انتقال در دفتر املاک ثبت شده است را به عنوان مالک به رسمیت می شناسد.

سند به دو قسم تقسیم میشود:۱-سند رسمی ۲-سند عادی
مقصود از سند رسمی آن است که یا توسط مامورین رسمی و در حدود صلاحیت آنان و مطابق قانون تنظیم شوند مانند اسنادی که توسط مامورین اداره ثبت اسناد و املاک تنظیم میشود یا توسط دفاتر اسناد رسمی.
بنابراین برای اینکه سندی را سند رسمی تلقی نماییم ۳ شرط لازم میباشد:
۱- سند توسط مامورین رسمی تنظیم شود.
۲- مامور دارای صلاحیت تنظیم باشد.
۳- سند با رعایت موازین و مقررات قانونی تنظیم شده باشد.
نوشته ای که فاقد این ۳ شرط باشد اگر دارای مهر یا امضای طرف تنظیم کننده باشد سند عادی محسوب میشود
میتونیم این خونه هارو پس بگیریم؟ استفاده از سند دست نویس دارای تبعات متعددی است و اگر به نکات حقوقی آن توجه نداشته باشیم، مشکلات بسیاری را به وجود می‌آورد