دیه در تصادف منجر به جرح، چه زمانی دریافت میشود؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۳۶ #84914241

میخام بدونم وقتی دادگاه رای نهایی را صادر کرد چقد زمان میبره که مصدوم بهش دیه بدهند. و در سال ۹۸ ۲ و هشت دهم در صد چقد پول میدن؟

مشاوره حقوقی تصادفات
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
مدت زمان پرداخت دیه باتوجه به نوع جرم صورت گرفته به شرح ذیل می باشد:
طبق ماده ۴۸۲ قانون مجازات اسلامی جدید ، مهلت پرداخت دیه در جرائم عمد ظرف یک سال قمری است . جرائم عمدی شامل هر نوع جنایتی است که با عمد و قصد صورت گرفته باشد و از ضرب و جرح تا قتل دیگری را شامل می شود .
در ادامه ماده ۴۸۲ مهلت پرداخت دیه در جرائم شبه عمد را ظرف دو سال قمری دانسته است . وقتی گفته می شود ظرف دو سال ، یعنی دو سال کامل برای پرداخت دیه فرصت هست . البته قانون بر این است که نصف دیه در سال اول و نصف دیگر دیه در سال دوم پرداخت شود .
مهلت پرداخت دیه در خطاء محض ظرف سه سال قمری است . در این مورد مهلت پرداخت دیه به این صورت است که در هر سال یک سوم مقدار کل دیه است .
مبلغ دیه کامل سال ۱۳۹۸: ۲۷/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ریال می باشد که ۲.۸درصد می شود برابر مبلغ ۷۵/۶۰۰/۰۰۰ ریال
باتشکر فراوان