موارد عسر و حرج زن برای گرفتن طلاق چیست؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۹۶ #84904719

باسلام
آیا بی توجهی به مسئولیت های زناشویی و زندگی از موارد عسر و حرج هست برای گرفتن طلاق یا خیر؟!

مشاوره حقوقی طلاق از طرف زن
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مصادیق عسر و حرج تمثیلی است نه حصری و تشخیص آن با دادگاه است

طلاق عسر و حرج چیست
برای آشنایی بیشتر در خصوص اینکه طلاق عسر و حرج چیست و چه مفهومی دارد ، نخست باید معنای لغوی " عسر و حرج " بررسی شود . به طور کلی عسر و حرج عبارت است از سختی ، ضرر ، شدت و تنگی قابل ملاحظه و غیر قابل تحمل برای شخص .

عسر و حرج در مورد زندگی زناشویی میان زوجین نیز مصداق می یابد که بر اساس آن ، اگر زن در طول زندگی مشترکی که با همسر خودش دارد دچار رنج و سختی قابل توجهی شود به نحوی که ادامه زندگی مشترک برای او امکان پذیر نبوده و یا اینکه به لحاظ عقلی ادامه زندگی مشترک ضرر و زیان قابل ملاحظه ای را برای او ایجاد کند ، حق دارد که از همسر خود طلاق بگیرد که به این نوع طلاق ، طلاق عسر و حرج یا طلاق بر مبنای عسر و حرج زوجه نیز گفته می شود .
- ترک زندگی خانوادگی توسط زوج ؛ حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه ‌متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه ؛

- اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلای وی به مشروبات الکلی که به ‌اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی‌ که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است ؛

- محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر ؛

- ضرب و شتم یا هرگونه سوء‌ رفتار مستمر زوج که عرفا با توجه به وضعیت زوجه ‌قابل تحمل نباشد ؛

- ابتلای زوج به بیماری ‌های صعب ‌العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه صعب ‌العلاج ‌دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید .
با این حال ذکر این نکته نیز ضروری است که امکان طلاق عسر و حرجی از طرف زن تنها محدود به وجود شرایطی که در قانون مدنی ذکر شده است ، نمی باشد . به این معنا که هر شرایطی که سبب ایجاد عسر و حرج ، سختی ، تنگنا و مضیقه قابل توجه برای زن شود به صورتی که ادامه زندگی مشترک را برای وی دشوار سازد ، می تواند یکی از شرایط طلاق عسروحرجی محسوب شود و زن با استناد به این شرایط و اثبات این شرایط در دادگاه خانواده ، قادر است تا از شوهر خود طلاق از طریق عسر و حرج بگیرد . پیشنهاد می شود برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص ، مقاله مصادیق عسر و حرج زن در قانون را نیز مطالعه نمایید .

همچنین ، در صورت اثبات شرایط لازم برای طلاق عسر و حرج از طرف زن ، دیگر عدم رضایت مرد برای طلاق دادن زن مورد توجه نیست و در صورتی که مرد از طلاق دادن زن خودداری کند ، دادگاه می تواند شوهر را الزام به طلاق دادن زن نموده و در صورت امتناع مجدد ، خود دادگاه زن را از طرف مرد طلاق می دهد