آیا من به علت دفاع از خود مجازات خواهم شد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۱۵ #84715465

با سلام
من و همسرم در خیابان داخل ماشین نشسته بودیم که بطوری ناگهانی مورد حمله قرار گرفته و فرد خاطی بنده مورد ضرب و شتم قرار و هنگامی می خواست به همسرم حمله ور شود بنده با وی درگیر شده و در این درگیر بینی فرد خاطی آسیب دیده و دچار شکستگی شد. میخواهم بدانم آیا بنده بدلیل دفاع از خود باید مجازات شوم؟

مشاوره حقوقی ضرب و جرح
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر اثبات نمایید که دفاع مشروع بوده خیر

بله مجازات میشوید بابت ضرب وجرح و دفاع ازخوددلیل قانونی نیست

ادعای شما باید ثابت شود ولی تا قبل از ثبوت ضرب و جرح محرز است و شما بابت شکستگی بینی طرف مسول هستید

سلام
در صورت اجتماع شرایط زیر مجازات نمی‌شود
: الف- رفتار ارتکابی برای دفع تجاوز یا خطر ضرورت داشته باشد.
ب- دفاع مستند به قراین معقول یا خوف عقلایی باشد
. پ- خطر و تجاوز به‌سبب اقدام آگاهانه یا تجاوز خود فرد و دفاع دیگری صورت نگرفته باشد.
ت- توسل به قوای دولتی بدون فوت وقت عملا ممکن نباشد یا مداخله آنان در دفع تجاوز و خطر مؤثر واقع نشود.

ماده ۱۵۶ می‌گوید: هرگاه فردی در مقام دفاع از نفس، عرض، ناموس، مال یا آزادی تن خود یا دیگری در برابر هرگونه تجاوز یا خطر فعلی یا قریب‌الوقوع با رعایت مراحل دفاع، مرتکب رفتاری شود که طبق قانون جرم محسوب می‌شود، در صورت اجتماع شرایط زیر مجازات نمی‌شود: الف- رفتار ارتکابی برای دفع تجاوز یا خطر ضرورت داشته باشد. ب- دفاع مستند به قراین معقول یا خوف عقلایی باشد. پ- خطر و تجاوز به‌سبب اقدام آگاهانه یا تجاوز خود فرد و دفاع دیگری صورت نگرفته باشد. ت- توسل به قوای دولتی بدون فوت وقت عملا ممکن نباشد یا مداخله آنان در دفع تجاوز و خطر مؤثر واقع نشود.

دفاع آنگونه که توضیح دادید مشروع بوده و جرم واقع نشده است.مشروط بر اینکه وجود شرایط دفاع را اثبات نمایید