تکلیف ارث و حضانت فرزند با طلاق والدین و فوت پدر

پرسیده شده
۹ پاسخ ۴۸ #84297287

با سلام و احترام، اگر پدر کودکی فوت کند و از همسرش نیز جدا شده باشد قبل از فوت و اکنون حضانت کودک را پدربزرگ پدری کودک گرفته باشد، ارثی که از پدر فوت شده کودک به او رسیده تا چه سنی قابل برداشت و استفاده نیست؟ آیا مادر کودک می‌تواند اسباب و اثاثیه پدر فوت شده کودک را به همراه ارثی که به کودک رسیده بگیرد از راه قانونی؟ مادر کودک می‌تواند مستند به اینکه پدربزرگ یا مادربزرگ کودک او را کتک زده‌اند، حضانت را برای خود بگیرد یا شکایت کند؟

مشاوره حقوقی خانواده
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
بعد از فوت پدر ، حضانت طفل با مادر خواهد بود و طبق فرمایش شما ، پدربزرگ طفل ، ولایت طفل را بر عهده گرفته و تمام امورات اداری و قانونی طفل با وی خواهد بود و در صورتی که طفل به سن قانونی رسیده باشد میتواند در دارایی و اموال خود تصرف داشته باشد

باسلام بحث حضانت وولایت دوامرجداگانه است که درخصوص حضانت میتوانید ازایشان سلب حضانت کنید امامدیریت امورمالی ولی رانمیتوانید سلب کنید مگراینکه خیانت درامانتی صورت گرفته باشد

با درود ، بنابه اظهارات شما ، چون پدربزرگ طفل حضانت و نگهداری او را قانونا به عهده دارد، تا زمانی که از راه قانونی مادر کودک حکم عدم صلاحیت حضانت طفل توسط پدربزرگ را از دادگاه نگرفته است ، حق دخالت در اموال و نگهداری کودک را ندارد ، ولی مادر کودک میتواند باستناد کتک کاری طفل توسط پدربزرگ و یا تربیت نادرست و برخی مسایل که به تشخیص قاضی به مصلحت و غبطه طفل نمیباشد ، از دادگاه تقاضای سلب صلاحیت پدر بزرگ در حضانت طفل را بنماید و پس از اخذ حکم عدم صلاحیت پدر بزرگ در نگهداری و حضانت طفل ، مادر کودک می‌تواند با نظارت دادستانی در اموال و سهم الارث و اسباب و اثاثیه کودک با غبطه و مصلحت طفل دخالت نمایند

با سلام
مادر می تواند حضانت فرزند را به عهده گیرد، همچنین در صورتی که به عنوان قیم طفل تعیین شود بایستی اموال وی از جمله سهم الارث را تحت نظارت دادسرای امور سرپرستی اداره نماید.

با درود و احترام
دوست عزیز با توجه به توضیحاتی که فرمودید خدمتتون عرض کنم که در صورتیکه مادر طفل شرایط قانونی برای حضانت فرزند را داشته باشد سرپرستی طفل به او داده می‌شود و در غیر اینصورت حضانت را به پدربزرگ طفل خواهند داد ولی در هر صورت تصمیم‌گیری در این خصوص با امور سرپرستی دادسرای محل اقامت میباشد .

سلام کاربر محترم.
بعد از فوت پدر، مادر میتواند به عنوان قیم، وظیفه حفظ و نگهداری سهم الارث و اموال فرزند را تا رسیدن به سن قانونی داشته باشد، همچنین، هرگونه دخل وتصرفی میبایست تحت نظارت امورسرپرستی صورت گیرد.

با سلام ، بعد از فوت پدر ، حضانت طفل با مادر است و از طریق دادسرای امور سرپرستی به عنوان قیم در صورت درخواست تعیین خواهد شد .