آیا من و مادرم میتوانیم دادخواست علیه شخص مطرح نماییم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۵۵ #83893043

با سلام مادرم منزل خود را در رهن بانک برای ضمانت شخصی قرار داد و چون آن شخص وام را پرداخت ننمود من بصورت یکجا مبلغ وام و سود و جریمه را پرداخت نمودم و بانک گواهی نمود که پول توسط من پرداخت گردید.
آیا من یا مادرم الان می توانیم علیه شخص مورد نظر دادخواست تسلیم دادگاه نماییم و پول خود را دریافت نماییم.
با سپاس

مشاوره حقوقی ملکی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما را به ماده ۲۶۷قانون مدنی دلالت میدم

ایفاء دین از جانب غیر مدیون هم جائز است اگر چه از طرف مدیون اجازه نداشته باشد ولیکن کسی که دین دیگری را ادا میکند اگر با‌اذن باشد حق مراجعه به او دارد و الا حق رجوع ندارد.

پول توسط شما واریز شده نه مادرتان

پول توسط شما پرداخت شده و شما سمتی نداشته اید .طرفین این پرونده مادرشما ووام گیرنده بوده .
اگر بااجازه وام گیرنده مبلغ وام وسودرا پرداخت کردید می توانید علیه وی دادخواست تسلیم دادگاه دهید ، والا خیر

و مادرتان میتواند بر علیه وام گیرنده طرح دعوی کند، شما نمیتوانید چون اجازه پرداخت از طرف وام گیرنده نداشته اید

با سلام، به بانک مراجعه نمایید و گواهی بانک رو به نام مادرتان تغییر دهید، در واقع شما به جای مادرتان وام را پرداخت کرده اید ، و گواهی بایستب به نام مادرتان صادر شود که بتوانید بر علیه وام گیرنده طرح دعوی نمایید

مادر شما می تواند

شما تنها در صورتی که در اصل پرداخت دین اجازه داشتید از مدیون می توانید والا به صرف اینکه بدهی ایشان را پرداخت کرده اید ذی سمت نمی باشید