آیا برای مزایده مالی که به نام همسر محکوم علیه منتقل شده،باید دادخواست بدهم یا نه؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۱۴۰ #83578709

سلام
طرفم بعد از اینکه با حکم بدوی محکومش کردم مالش رو به همسرش انتقال داده (قبل از قطعیت) و دیگه مالی نداره برای اینکه مال رو از همسرش پس بگیرم و بفروشم و طلبم رو از روش بردارم آیا باید به طرفیت همسر محکوم علیه دادخواست بدهم یا آنکه اجرای احکام بدون نیاز به دادخواست این کار رو انجام میده؟

یعنی اجرای احکام دستور فروش این مال رو که به نام خانومش هست میده یا اینکه باید علیه خانموش دادخواست بدم؟
آیا معامله به قصد فرار از دین اگر قبل از صدور حکم قطعی باشد ،از نظر حقوقی(و نه کیفری) قابل ابطال است؟

مشاوره حقوقی وصول مطالبات
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بنام خدا،فرار از دین پس از صدور حکم قطعی اتفاق می افتد.

درود
معامله فرار از دین زمانی است که شخص پس از محکومیت قطعی اموالش را منتقل کند.

درود بر شما، چنانچه معامله صوری باشد، با طرح دادخواست به طرفیت هردوی ایشان میتوانید اقدام نمایید، لکن در این مورد با عنایت به توضیحات شما، فروش مال غیر منتفی‌ست.

باسلام درصورتی که رای قطعی نشده باشد و اموال به صورت صوری انتقال نشده باشد فرار ازدین محسوب نخواهد شد طبق رای وحدت رویه

درود
خیر در اجرای احکام تنها اموالی قابل توقیف است که به نام محکوم علیه باشد .
مطابق رای وحدت رویه منتقل کردن اموال توسط فرد به دیگران، قبل از محکومیت قطعی او به پرداخت دین، مصداق جرم انتقال مال به قصد فرار از دین نیست.
در صورت اطمینان از وجود شرایط انتقال صوری و داشتن دلایل قوی جهت اثبات، دادخواستی تحت عنوان ابطال معامله صوری به طرفیت محکوم علیه و همسرشان مطرح نمایید .

بعید می دانم قبل از قطعیت حکم فراراز دین حساب شود .اگر فرارازدین رای گرفتین باید سند به نام مالک اصلی برگردد سپس توقیف نمایید

سلام
اگر معامله صوری بوده است برای ابطال آن باید به طرفیت خریدار و فروشنده دادخواست بدهید.