میتوانیم به میزان سهم الارث ایشان از بدهی‌های پدرمان که در سال ۸۲ پرداخت کرده‌ایم به ایشان دادخواستی مبنی بر پرداخت سهمشان را بدهیم؟

پرسیده شده
۱۹ پاسخ ۴۱۶ #83446710

با سلام
پدر بنده در سال ۸۲ فوت میکند و ورثه‌ی حین الفوت فرزندان و مادر ایشان بوده اند.
در همان سال همه‌ی بدهی های ایشان که شامل اقساط بانکی، مالیات‌های مربوط به شرکت و مغازه‌ی ایشان بوده به مبلغ تقریبی ۳۵ میلیون تومان توسط فرزندان پرداخت میشود. به علاوه‌ی ۴۰ میلیون تومان دیگر به اشخاص در ازای چک‌هایی که نزد ایشان بوده پرداخت کرده ایم.
۱ سال بعد مادربزگمان که ورثه‌ی پدرمان بوده اند نیز فوت میکنند و وراث جدیدی به جمع ما میپوندند.
در آن زمان وراث مادربزرگ چون از بدهی‌های پدرمان آگاه بوده‌اند به طور شفاهی و دوستانه اعلام میکنند که هیچ ادعایی روی سهم‌الارث مادرشان از اموال مرحوم پدرمان نخواهند داشت. ما هم از اعتمادی که به ایشان داشته‌ایم آن زمان بابت پرداخت بدهی‌ها هیچ دادخواستی به ایشان ارائه نکردیم.
اما در حال حاضر یکی از ورثه‌ی مادربزرگ یک شکایت فروش مال غیر علیه ما راه انداخته و ادعای سهم‌الارث مادرشان را بر روی ملکی که متعلق به پدرمان بوده و ۱۰ سال پیش توسط فرزندان پدرمان فروش رفته کرده است.
حال سوال بنده این هست که آیا ما میتوانیم به میزان سهم الارث ایشان از بدهی‌های پدرمان که در سال ۸۲ پرداخت کرده‌ایم به ایشان دادخواستی مبنی بر پرداخت سهمشان را بدهیم به علاوه اینکه درخواست خسارت تاخیر تادیه نیز به ایشان بدهیم؟

مشاوره حقوقی ارث
۱۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود امکان مطالبه را به نسبت سهم الارث دارید.

بله می توانید اقدام کنید
خسارت تاخیر تادیه از تاریخ مطالبه محاسبه می گردد

باسلام
خسارات تاخیر تادیه از تاریخ مطالبه رسمی محاسبه خواهد شد .

با کسر بدهی باید سهم‌الارث را بپردازید مگر آن که ثابت کنید وراث ترکه را رد کرده‌اند
خسارت تاخیر تادیه از زمان مطالبه محسوب می‌شود

باسلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشید نسبت به سهم الارثی که دارند می توانید ادام نمایید .

سلام
از زمان مطالبه به صورت رسمی، خسارت تاخیر تادیه مورد محاسبه قرار می گیرد.

با اثبات پرداخت دیون می توانید هر مقداری که پرداخت شده به قیمت همان سال از ماترک کسر نمایید و درصورتیکه پس از پرداخت دیون اموالی از متوفی باقی مانده باشد می توانند به نسبت مازاد آن سهم الارث خود از مادربزرگ تان را مطالبه نمایند .