ادعای کسر متراژ می نماید، چه کنم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۱۸ #83224024

با سلام
اینجانب خانه ای دو طبقه را به صورت یک قطعه فروش رسانده ام، در قولنامه اینطور نوشته شده است:
یک قطعه حیاط دو طبقه به قیمت کل ۵۸۵ میلیون تومان ....
در قسمت توضیحات مشاور املاک نوشته یک قطعه حیاط به شرح فوق حدودا ۱۵۰ متر...
همچنین در توضیح نوشتند که خریدار پایان کار ، پروانه و سند را مطالعه و در صحت عقل مندرجات آن را قبول کرده و امضا می کند.
با محاسبه شهرداری و طبق پایان کار متراژ خانه ۱۴۲ متر درآمده است
اکنون خریدار بابت ۸ متر خسارت می طلبد در حالیکه من خانه را به صورت قطعه فروخته ام و نیز طبق پایان کاری که مطالعه کرده و امضا کرده متراز من ۱۴۲ بود.
داوری می گوید مصالحه کنید و ۴ متر را هزینه اش را من بدهم. ( نصف ۸ متر ) بنده اعتراض کرده ام چون واقعا من قطعه فروخته ام و پایان کار را هم رویت کرده اند.
از شما تقاضا دارم راه حل قانونی این مشکل را بیان بفرمایید؟
آیا باید وکیل بگیرم؟ با توجه به شرایط مالی واقعا برایم مقدور نیست.

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام طبق قانون اگر ملک برحسب متراژ فروخته شده باشد و مطابق ان نباشد حق فسخ برای طرف مقابل ایجاد میشه بنظر بنده با طرف مصالحه و سازش کنید

سلام. طبق ماده ۳۵۵ قانون مدنی اگر ملکی به شرط داشتن مساحت معین فروخته شده باشدو بعد معلوم شود که کمتر از آن مقدار است مشتری حق فسخ معامله را خواهد داشت و اگر معلوم شود که بیشتر است، بایع می تواند آن رافسخ کند مگر اینکه در هر دو صورت، طرفین به محاسبه زیاده یآنقیصه تراضی نمایند.
لذا طرف مقابل فقط حق فسخ معامله را دارد و فسخ قرارداد نیز در صلاحیت داور نیست. لیکن اگر در قرارداد نوشته شده تقریبا ۱۵۰ متر و به رویت هم رییده است هیچ چیزی ثابت نمیشود. لطفا نظر فراموش نشود